algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Andreu Genovart, set mesos al capdavant de la Diòcesi

Andreu Genovart ha estat el cap visible de l'Església de Mallorca des de la mort de Teodor Úbeda, el mes de maig passat. Ahir també li va correspondre la missió d'anunciar que Joan Pau II havia designat el valencià Jesús Murgui Soriano com a nou bisbe. Des de la mort d'Úbeda, emperò, ha realitzat una tasca important, que recordarà sempre. A continuació, resumim algunes de les activitats més significatives desenvolupades com a administrador de l'Església mallorquina.

Mor Teodor Úbeda. El 18 de maig Andreu Genovart va donar a conèixer amb molt de pesar la mort del bisbe Teodor Úbeda.

Administrador diocesà. El 22 de maig, és elegit administrador diocesà de Mallorca. Va agrair la confiança que la Santa Seu havia dipositat en la seva persona per desenvolupar aquesta tasca.

Jornada de Germandat. El 12 de juny va presidir la missa commemorativa que va tenir lloc al santuari de Lluc en honor dels capellans que van complir 25 i 50 anys de ministeri.

El Corpus. El 22 de juny precedeix la custòdia del Santíssim a la processó del Corpus.

Dia de la Dedicació al Culte. El 5 d'octubre va presidir la commemoració de la consagració de l'altar major de la Seu que celebrà el bisbe Berenguer l'any 1346.

Balanç econòmic. Com a cap de la Diòcesi, l'11 de novembre de 2003 Genovart va anunciar que les parròquies de Mallorca acumulen un deute de gairebé 7 milions d'euros.

50è aniversari del Seminari Menor. El 16 de novembre Genovart va presidir la missa commemorativa del 50è aniversari del Seminari Menor.

La tornada del Crist de la Sang. El 30 de novembre passat Genovart presidí una missa que reuní una infinitat de fidels per celebrar la restauració del Crist de la Sang, una figura molt representativa que mesos enrere fou destrossada per un pertorbat.

Les relíquies de Santa Tereseta. El 16 de desembre va presidir l'eucaristia per celebrar la visita de les relíquies de Santa Tereseta al monestir de les Carmelites Descalces.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.