algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

La ruta cicloturística de Campos preveu passar entre les dunes des Trenc

Els ecologistes miren amb lupa el projecte en un entorn cada pic més degradat

92326
Milers d'estrangers visiten l'emblemàtic arenal del Migjorn, on es volen instal·lar passarel·les.

T.OBRADOR.Campos.
El projecte dels molins impulsat per l'Ajuntament de Campos, Gesa i el Ministeri de Medi Ambient enceta una nova etapa amb la creació d'una ruta cicloturística de devers 16 quilòmetres. El batle, Andreu Prohens, detallà que la ruta passarà per «sa Pedra Rodona, Sant Blai, camí de Son Toni Amer, ses Quaranta, depuradora, escola del Palmer, i banys de Sant Joan de la Font Santa». Actualment el PP està estudiant allargar el recorregut habilitant un traçat amb passarel·les per la zona de les dunes de l'emblemàtic arenal des Trenc. Aquesta iniciativa anirà acompanyada d'una senyalística especial, ja que s'informarà amb cartells i indicadors del patrimoni mediambiental i arquitectònic: oratori de Sant Blai, les coves de Son Toni Amer, es Palmer, el balneari, es Salobrar, etc.

El fet de fer transcórrer la ruta per entre les dunes des Trenc és mirat amb lupa pels ecologistes. I és que en la darrera dècada l'indret s'ha vist degradat de manera alarmant. La platja ha retrocedit espectacularment (l'aigua ja arriba molt a prop de xibius i dels populars búnquers, nius de metralladores), i centenars de vehicles (tot terrenys, motos, etc.) han circulat i continuen fent-ho per damunt les dunes. La retirada indiscriminada d'alga també ha contribuït en l'empitjorament. La falta de guàrdies és una de les principals causes que es Trenc estigui ara a l'UCI.

En el mateix projecte general, que quan es va presentar suposava una inversió de devers 1.400 milions de pessetes, s'inclou la construcció d'un nou centre d'interpretació aferrat al camp d'aprenentatge des Palmer. El medi i les energies renovables serien divulgats aquí.

Així mateix, devora el molí de la Cooperativa Agrícola està previst que s'hi habiliti un viver amb plantes autòctones i endèmiques de Campos. Molt possiblement hi col·laboraria el Jardí Botànic de Sóller. D'altra banda, es preveu dur a terme alguna actuació fotovoltaica, encara per definir. Els polítics desitgen que dins el 2004 el conjunt d'escomeses hagi culminat.

Des de Gesa informaren que els propietaris dels molins rehabilitats encara no han rebut compensació econòmica per l'electricitat que generen els molins, un 30% més de producció que la prevista a l'inici: de set quilovats de potència es passà a generadors a deu, assolint una mitjana de sis hores de producció diària, 60 quilovats hora/dia, concretaren.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.