algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

El valencià Jesús Murgui ha estat nomenat nou bisbe de Mallorca

De 57 anys, va ser administrador apostòlic de Menorca entre el 1999 i el 2001

57636
Jesús Murgui Soriano ha estat bisbe auxiliar de València des de 1996.

Mallorca ja té nou bisbe. L'administrador diocesà Andreu Genovart anuncià ahir que la Santa Seu ha nomenat com a nou cap de la Diòcesi de Mallorca qui fins ara ha estat bisbe auxiliar de València, monsenyor Jesús Murgui Soriano (València, 1946). Murgui disposa ara d'un termini de dos mesos per prendre possessió de la Diòcesi, que estava vacant des de la mort de l'anterior bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, ocorreguda el passat 18 de maig.

El nou bisbe, de 57 anys, va ser administrador apostòlic de Menorca entre el 18 de desembre de 1999 i el 28 d'abril de 2001, i en aquest període pogué conèixer de primera mà la realitat de les Balears. Precisament Genovart va destacar aquest fet i el coneixement que tenia Murgui no sols de la Diòcesi de Mallorca, sinó sobretot de la tasca realitzada pel bisbe Úbeda.

Precisament, Murgui va ser rector de Santa Maria, a Ontinyent, la ciutat de naixement d'Úbeda. Aquest fet va permetre que mantinguessin una relació fluïda, de manera que «va conèixer bé» el seu predecessor. Per celebrar el nomenament de Murgui, totes les parròquies de l'Illa varen repicar ahir les seves campanes «amb motiu d'alegria i satisfacció», però no ho feren al mateix temps, sinó a l'hora que decidí el rector de cada localitat, va assenyalar Andreu Genovart.

Així mateix, la missa de les 10.30 hores del pròxim diumenge a la catedral de Palma se celebrarà «en acció de gràcies» al nomenament del nou bisbe, va continuar. L'administrador diocesà i els membres del Col·legi de Consultors, va explicar Genovart en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, prosseguiran les seves tasques al capdavant de la Diòcesi de Mallorca fins que s'hagi efectuat la incorporació del nou bisbe. Genovart va recalcar l'experiència episcopal de Murgui i la seva vinculació amb els joves, ja que va ser conciliari diocesà del Moviment Júnior d'Acció Catòlica i dels Joves d'Acció Catòlica.

Nascut a València, Jesús Murgui Soriano va estudiar al Seminari Metropolità de València, on va ser ordenat capellà el 21 de setembre de 1969 i va obtenir la llicenciatura en Teologia a la Pontifícia Universitat de Salamanca el 1970. Va continuar els estudis a Roma, a la Pontifícia Universitat Gregoriana, on es va doctorar en Teologia amb la tesi Parròquia i comunitat a l'Església espanyola del Postconcili, publicada el 1983.

Va ser coadjutor de la parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora, d'Alaquàs, entre els anys 1969 i 1973, i a partir d'aquell any va ser rector de Nostra Senyora de l'Oliverar, també en aquesta localitat, fins al 1976. El nou cap de l'Església de Mallorca també va ser vicari episcopal de la Vicaria Liria-Calle de Madrid i en la Conferència Episcopal és membre de la Comissió Episcopal per al Clergat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.