algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

La Societat Canina desaconsella que es regalin animals per Nadal

Els experts diuen que una decisió precipitada pot acabar en abandó

Les festes de Nadal duen implícites moltes coses: regals, trobades familiars, pessebres o nadales. Altres relacionen el Nadal amb consumisme. Els preus dels aliments es disparen i les senalles s'omplen de nombrosos regals. Un dels fenòmens més habituals que es repeteixen els darrers anys és el fet de regalar animals domèstics per Reis. Cans, moixos o els animals exòtics es converteixen en un dels regals més desitjats pels més menuts de la casa.

Però des de les associacions d'animals adverteixen de les responsabilitats que s'han de tenir en compte abans d'aquirir un d'aquests animals. El president de la Societat Canina de les Illes Balears, Francisco Ruiz, adverteix que des de la seva institució «desaconsellam que es regalin animals com si fossin objectes».

Ruiz adverteix que és un fet l'increment de les vendes d'animals domèstics a les dates nadalenques, però «el que no es pot fer sota cap concepte és deixar un infant a càrrec d'un animal, perquè han de saber que després no es poden deixar de banda com una pilota».

El representat de l'Associació Canina també recorda que l'elecció de la raça de l'animal és una de les coses que s'han de tenir en compte. Així, s'ha de pensar que «un pis no és el lloc idoni per tenir-hi un ca, i en el cas que es tengui s'ha d'evitar que siguin de races grosses».

Les despeses que suposa, les ordenances municipals que els regulen, les vacunes i les altres atencions que requereixen són altres dels aspectes que s'han de preveure. En definitiva, Ruiz recomana que comprar un animal «sigui una decisió consensuada, no fruit d'un impuls».

Però un any més les botigues d'animals de Ciutat omplen els aparadors de cadells que entren pels ulls de pares i fills que volen les cries més tendres de tot tipus d'animals. La cara negativa es troba quan els cadells es fan grans i els nins ja n'estan cansats. Això provoca un gran nombre d'abandonaments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.