algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

La Sala instaurarà la Policia de Barri a la localitat a principis de l'any 2004

El pla pilot començarà en dues barriades cèntriques i s'estendrà a la resta de zones

69658
La Policia Local de Manacor serà més present a la localitat amb la Policia de Barri.

J.M.SASTRE.Manacor.
La delegació d'Interior de l'Ajuntament de Manacor iniciarà a principis del 2004 un pla pilot amb vista a la instauració de la coneguda com Policia de Barri a totes les barriades de la localitat.

En principi, però, segons explicaren el batle, Antoni Pastor, i la delegada de Policia, Bel Febrer, la Policia de Barri començarà a funcionar a manera de prova en dues barriades de la capital del Llevant encara per especificar, però allò segur és que seran cèntriques. Un cop fet això i analitzat el funcionament, s'estendrà a la resta de barriades de manera progressiva. «L'objectiu final és que cada barri tengui aquest servei de seguretat», apuntà Pastor.

Aquest sistema de seguretat ciutadana està basat en l'augment de la presència policíaca en una zona concreta i alhora té com a objectiu potenciar la imatge del servei de la Policia Local, no només com una eina de repressió sinó també com un agent social que serveixi per millorar diferents aspectes de la vida d'un barri concret.

Bel Febrer explicà que la Policia de Barri és una promesa electoral del PP. «Intentarem dur a terme la prova pilot, ja que volem més aproximació ciutadana, que la Policia tengui presència en el carrer durant el matí i l'horabaixa, sobretot durant l'horari comercial, ja que a les nits hi haurà les patrulles de rigor». La titular de Policia de l'Ajuntament de Manacor ressaltà que l'objectiu d'aquests agents és que podran ajudar a millorar detalls del barri que no tenguin res a veure amb seguretat ciutadana col·laborant amb altres delegacions, ja que a base de coordinació els agents podran aportar molta informació a altres regidories sobre problemes d'un barri que sovint són difícils de detectar.

Però la Policia de Barri no serà l'única millora que té previst aplicar la Sala l'any vinent en matèria de seguretat ciutadana, ja que també augmentarà la presència dels agents a les zones costaneres a través de la coneguda com Policia Turística, un projecte impulsat pel nou Govern de Jaume Matas. En principi i si s'assoleixen les previsions, totes les zones costaneres de Manacor estaran vigilades la propera temporada d'estiu per vuit agents més, a banda dels habituals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.