algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

El Govern garanteix que TV3 es continuarà rebent a les Balears

Té la intenció que la futura televisió balear sigui vista al Principat

El Govern Matas no permetrà que es produeixi «cap passa enrere» en la recepció dels canals autonòmics catalans, segons han assegurat a Diari de Balears fonts de Presidència. Així, les mateixes fonts han «descartat totalment» que la creació de la Televisió de les Illes Balears dugui aparellada l'ocupació de les freqüències que fins ara tenien assignades TV3 i el Canal 33.

És més, des de Presidència s'indica que la intenció de l'Executiu autònomic és treballar per aconseguir un acord que legalitzi l'arribada dels canals catalans i que, al mateix temps, permeti que la televisió pública de les Illes arribi al Principat. Les negociacions començaran quan es produeixi el nomenament del director general de l'ens públic, que s'ha creat amb la Llei d'acompanyament dels Pressuposts del 2004.

El model -s'indica des de la Direcció General de Comunicació- seria el protocol d'intencions que els presidents Jordi Pujol i Jaume Matas signaren a Menorca el mes de gener de 1999. En aquell protocol d'intencions, condicionat a un acord amb Voltor, s'establia que «la Generalitat de Catalunya i el Govern balear estudiarien la viabilitat d'establir franges horàries de desconnexió específiques per a les Illes Balears».

D'altra banda, també hi quedà fixat que no se signaria un conveni sinó tres, un per a Mallorca, un per a Menorca i un altre per a les Pitiüses. La manca d'entesa o, millor dit, l'enfrontament amb Voltor impedí que el conveni es firmàs, un objectiu que tampoc no pogué complir l'esquerra durant la legislatura passada.

En el temps transcorregut mentrestant, Voltor va vendre els repetidors a una empresa privada, Difusió Digital, a la qual llogà els terrenys que té a Alfàbia. D'altra banda, Voltor assumí el cost de manteniment de les instal·lacions, un concepte subvencionat pel Consell de Mallorca. Voltor sempre ha exigit un reconeixement de la seva contribució a la recepció dels canals valencians i catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.