algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els controladors vaticinen caos als aeroports des de l'1 de gener

Fracassa la negociació amb Aena sobre prolongació de jornada

Els principals aeroports espanyols, entre els quals els balears, corren el risc de convertir-se en un caos a partir de l'1 de gener, com a conseqüència del fracàs de les negociacions entre Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) i els controladors aeris per a la renovació dels seus acords de prolongació de jornada laboral, segons va informar ahir el secretari general del sindicat de controladors USCA, Rafael Cruz.

El controladors aeris espanyols són gairebé 2.000 treballadors, una xifra insuficient per cobrir les necessitats de control del trànsit, segons Cruz. Fins ara aquesta manca s'havia cobert a través de dos pactes de prolongació de jornada mensual i anual, que expiren el pròxim 31 de desembre sense que s'hagi trobat cap fórmula per a la seva pròrroga o renovació.

La setmana passada va concloure l'última ronda de negociacions prevista aquest any, per la qual cosa a partir de l'1 de gener la jornada laboral dels controladors tornarà a ser la pactada al seu conveni col·lectiu. La pròxima reunió dels controladors i Aena està prevista cap a mitjan gener, encara que per a principis del mes pròxim «ja hi ha constància de manca de personal en alguns centres de treball», va explicar Cruz.

Segons aquest col·lectiu, aquesta situació es traduirà a partir de gener en la impossibilitat d'«atendre la demanda de trànsit prevista», el que podrà causar «demores significatives en algunes zones». En casos extrems, «els avions hauran de retardar significativament les seves sortides», fet que podria originar cancel·lacions als principals aeroports espanyols.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.