nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

Matas demana a l'oposició que se sumi a un nou text antiterrorista

Els ciutadans també poden adherir-se al manifest des d'internet

El president Jaume Matas va encoratjar ahir els ciutadans i els partits polítics que configuren el Parlament a adherir-se al manifest Encara que. Aquest text, que és una iniciativa de la Fundació Víctimes del Terrorisme, i les plataformes «Basta Ya» i «Manos Blancas», condemna l'acció d'ETA. El cap de l'Executiu i el president de la Fundació Juan March, Basilio Baltasar, varen presentar a Palma la campanya del Govern perquè els ciutadans i entitats de les Balears s'adhereixin al manifest.

Matas es va mostrar partidari de traslladar aquest manifest al Parlament, tot i que en aquest fòrum, les propostes presentades sobre temes del País Basc gairebé sempre han generat polèmica i enfrontaments. En aquest sentit, el president va assegurar que «s'hi hauria de dur.

A altres llocs hi ha hagut consens. No volem cap confrontació». Precisament, per fer campanya a favor de l'adhesió, Matas va recordar que «hi ha una zona on es respecta els drets humans, on s'intenta callar els qui pensen diferent, on hi ha gent lluitant pel dret més elemental de tots, el de la vida, i on les resolucions judicials no s'obeeixen (en referència a la Mesa del Parlament basc que no ha obeït una sentència del Tribunal Suprem)». En aquest sentit, el president va avançar que, des del Govern, «ens volem adherir per mostrar el nostre estat d'indignació» davant la situació del País Basc.

Altrament, Baltasar va destacar que «Balears és la primera comunitat (fora d'Euskadi) on es farà una campanya entre els ciutadans per sumar-se al manifest». A més, va recordar que «el País Basc és l'únic lloc d'Europa on es manté la pena de mort i, a més, sense que hi hagi dret a la defensa», en referència a la sentència que aplica ETA a les seves víctimes.

Durant la campanya, intel·lectuals bascs vendran per animar els balears a adherir-s'hi i seguir l'exemple de Mario Vargas Llosa i Günter Grass, entre altres. El Govern informarà de la campanya a través de l'adreça condenadosamuerteUcaib.es.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.