algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

El PP puja la taxa de les gandules tot i haver perdut 3 contenciosos

L'Ajuntament de ses Salines recollirà el fems de la platja des Coto

T.OBRADOR.Campos.
Els concessionaris de gandules de platja s'han vist afectats per un nou i espectacular increment de la taxa de recollida de fems. L'Ajuntament de Campos en ple aprovà ahir un conveni amb l'Ajuntament de ses Salines pel qual aquesta darrera institució s'encarregarà de la recollida a es Coto. Aquest servei costarà uns 2.400 euros al Consistori campaner, que en contrapartida preveu cobrar-ne devers 11.500. Per gandula, si fins ara el concessionari havia de pagar uns 12 euros, a partir de l'any que ve seran 25, una de les xifres més altes del litoral mallorquí. El PSM, a l'oposició, advertí l'equip de govern del PP que «l'Ajuntament ja ha perdut tres contenciosos», tot criticant la «mala gestió i el seu afany recaptatori».

En els darrers anys, el concessionari de gandules des Coto, Guillem Bauçà, basà les seves denúncies que en el seu cas el servei de recollida de fems no es duia a terme i, a més, que l'alt preu fixat per gandula «a part de no tenir justificació, és d'allò més excessiu». Bauçà pensa recórrer cada temporada fins que no es rectifiqui i li tornin els diners, com ja feren el primer any que posà el contenciós.

En un altre ordre de coses, Joan Juan, portaveu del PSM, va retreure al PP que «vol presumir de la salut envejable de les arques municipals, quan s'arrosseguen 3,5 milions d'euros de deute». El PP en solitari aprovà també el nou reglament de funcionament dels plens que prohibeix la intervenció del públic, limita les exposicions dels regidors de l'oposició als 3 minuts, així com un màxim de 15 preguntes i 3 mocions. UM, PSM i CCam ho rebutjaren en bloc, si bé al final els conservadors hi donaren el vistiplau definitiu amb la majoria.

Guillem Ginard, d'UM, manifestà: «Es coarta l'expressió de més del 50% dels ciutadans que votaren». Sebastià Roig, de CCam, augurà que «prest o tard es modificarà per un document més democràtic». I Guillem Vidal, del PSM, afegí: «Se'ns impedeix que puguem fer feina d'una manera digna. Això diu poc a favor del que és la transparència del PP». Al mateix temp els nacionalistes lamentaren que tampoc no tenen representació a la Mancomunitat ni a la Guarderia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.