lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:

Air Nostrum diu que les agències han de cobrar menys als bitllets insulars

Creu que el cànon de 15 euros limitaria la reducció de tarifes

La companyia Air Nostrum afirma que les agències de viatges de Balears hauran de reduir la quantitat que cobraran als seus clients per l'emissió de bitllets interinsulars a partir de gener, ja que aquest sobrecost limitaria la reducció de tarifes establerta en la declaració de servei públic.

Cal recordar que Iberia i les agències de viatges han pactat una reducció de les comissions fixes a canvi que aquestes cobrin als seus clients un cànon addicional per les despeses d'emissió del bitllet, fixat entre 15 i 20 euros per a tots els vols de tarifa general.

«No sembla lògic que les agències de viatges carreguin als clients 15 euros per l'emissió de bitllets interbalears quan la tarifa màxima s'ha reduït de 96 a 72 euros, anada i tornada», afirmà el director general de l'aerolínia, Miguel Àngel Falcón, qui indicà, d'altra banda, que Air Nostrum rebutja la proposta d'abonar tres euros extra per trajecte a les agències de viatges per compensar una eventual reducció d'aquest cànon als clients, al marge de la comissió fixa del 3 per cent, tal com s'ha especulat.

Falcón va destacar que Air Nostrum no té relació contractual amb les agències de viatges, per la qual cosa indicà que l'acord final sobre la retribució a intermediaris per a aquests vols ho decidirà la seva companyia matriu, Iberia. Des de la comissió d'emissió de la patronal Aviba afirma que les agències no vendran bitllets interilles si la seva retribució no els permet de cobrir costos.

D'altre costat, Air Europa publicarà les mateixes tarifes que qualsevol companyia de baix cost o xàrter i «serà competitiva» en les connexions entre Balears i els principals aeroports de la Península, segons afirmà el subdirector de l'aerolínia, Gerardo Ariño, qui reconegué que els baixos preus ofertats per companyies aèries en l'arxipèlag resulten «un problema» per a les estructures financeres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.