nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

L'ampliació de la Biblioteca amb una segona planta del Claustre fa créixer l'acceptació dels usuaris

Continua la inseguretat i la manca d'enllumenat


La qualificació positiva de l'usuari ha estat la tendència més marcada des que el passat mes d'abril de 2003, la segona planta de la Biblioteca Municipal de Manacor va obrir les seves portes al públic manacorí. Una segona planta que segons el bibliotecari en cap de la Municipal, Antoni Ferrer, «no només ha suposat duplicar l'espai disponible per al públic, sinó també consolidar una sala de lectura destinada únicament als adults i resoldre, de moment, el problema d'emmagatzemar els volums (actualment, al voltant d'uns 30.000)».

Aquesta planta superior, que consta d'uns 40 seients, també ha permès consolidar el servei d'internet amb consultes de mitja hora, sempre prorrogables en el cas que no hi hagi demanda. Tot plegat, la Biblioteca Municipal, ubicada en una ala del claustre del Convent, ha experimentat una total reorganització de la ubicació dels usuaris, però també del fons bibliogràfic. «S'aprofita l'ampliació de l'espai per implantar un sistema pioner per catalogar el fons: els anomenats centres d'interès», explica el tècnic, que afegeix «tot i que es manté la classificació en CDU, a la sala infantil de la planta baixa hem catalogat els llibres segons centres d'interès, és a dir, per uns conceptes que són intel·ligibles pels infants».

En referència a les dades que evidencien el bon funcionament de la Biblioteca de Manacor, s'ha de dir que en el darrer any ha augmentat el total del préstecs, que a l'últim recompte se situen en uns 12.665 volums. «L'increment dels préstecs és un bon indicador que la biblioteca ha experimentat una notable qualificació de l'usuari», assegura Ferrer. Mentrestant, el total d'usuaris que van a la biblioteca sembla que s'ha estabilitzat al voltant d'uns 32.000.

El claustre del Convent continua sent una zona insegura per la manca d'enllumenat i perquè allà es concentren grups de joves que cometen actes vandàlics i sovint atemoreixen els infants que van a la biblioteca, per la qual cosa, des de la biblioteca municipal fa temps que es reclama una major presència policíaca a les hores nocturnes, i l'adequació i enllumenat del conjunt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.