algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Medi Ambient estudia la compra de les Fonts Ufanes de Campanet

El conseller Font ja hauria fet una oferta al propietari, Antoni Cerdà

J.RIERA. Palma.
La Conselleria de Medi Ambient, encapçalada per l'exbatle de sa Pobla Jaume Font, estudia la compra de les Fonts Ufanes de Campanet, situades a la finca Gabellí Petit, propietat de l'empresari Antoni Cerdà a través de la societat Aigües Canalitzades d'Alcúdia S.A. (Acasa). De fet, Jaume Font ja hauria fet una primera oferta a Cerdà el qual, de moment, l'ha rebutjada.

En qualsevol cas, Font està decidit a aconseguir la titularitat pública de les Ufanes i disposa de l'avantatge que Cerdà té o aspira a la concessió de diferents pous a la comarca, per la qual cosa, en haver-hi altres interessos, la possibilitat d'acord és força factible. Una recent sentència judicial reconeix que les Fonts Ufanes són propietat privada tot i que l'Estta, conforme a la Llei d'aigües, pretenia que el cabal es declaràs públic.

Ara és Font qui intentarà solucionar la situació amb la compra de la finca, que té un interès mediambiental únic i gaudeix de la declaració de monument natural, tot i que també la seva aigua és una gran font de beneficis per al propietari.

S'ha de pensar també que Cerdà té interessos aqüífers al terme d'Alcúdia, on la Conselleria de Medi Ambient pensa construir-hi una dessaladora amb fons de cohesió europeus. En mitjans polítics alcudiencs es dóna per fet que l'any que ve es faran públics els termes en què es construirà i explotarà la nova infraestructura.

La compra de les Fonts Ufanes suposaria una excel·lent acció mediambiental a Campanet, un poble ara indignat per l'autovia. Amb aquesta mesura, el Partit Popular compensaria una iniciativa amb l'altra i Font podria mostrar els seus primers resultats en compra de finques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.