nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

La Policia deté el doctor Rosado per tràfic de cocaïna a gran escala

Utilitzava una associació de medicina per rebre la droga des de Bolívia

La Policia Nacional ha detingut el conegut metge Manuel Rosado i quatre persones més en una operació en la qual ha descobert un laboratori clandestí d'elaboració de cocaïna a la urbanització Mirasierra de Madrid.

En el marc d'aquesta operació foren confiscades a Bolívia tres tones de fang terapèutic impregnat amb cocaïna amb destinació a Espanya, com també tretze tones de puré de patata impregnades en cocaïna que anaven dirigides a Bulgària. Agents del Cos Nacional de Policia adscrits a la Unitat Central d'Estupefaents localitzaren el laboratori, en el qual es transformava la pasta de coca importada des de Bolívia en cocaïna per a la seva distribució a Espanya.

A l'operació policíaca han estat detinguts tres homes i dues dones colombianes, entre els quals es troba el conegut metge espanyol, arrestat a la seva casa de Villanueva del Pardillo (Madrid). Les investigacions s'iniciaren el passat mes de juliol entorn d'una organització dedicada a la introducció a Espanya de cocaïna camuflada en diferents suports.

Les gestions practicades determinaren que la cocaïna sortiria de Bolívia via aèria i que l'exportador era Marcial V.M., a través de l'empresa «Import Export», de la qual és president. El receptor a Espanya era el doctor Manuel Rosado, que la importava a nom de l'Associació Espanyola de Medicina Natural i Terapèutica Física, en els estatuts de la qual figura com a director mèdic. Rosado era el destinatari del fang terapèutic i que emparant-se en la seva qualitat de metge es dedicava a desviar al mercat legal i il·legal productes químics per revendre a una organització l'activitat de la qual consistia en la transformació de cocaïna.

L'operació posada en marxa denominada «Llum de Lluna» va donar com a resultat la detenció de 24 persones, entre els quals es trobaven els principals responsables de l'organització.

Per la seva part, les autoritats de Bulgària van detenir quatre persones que eren els receptors de la substància estupefaent en l'esmentat país. Els agents realitzaren escorcolls a Madrid, Getafe, Villanueva del Pardillo i Benalmádena.

El Suprem confirmà el 1988 una condemna de tres anys de presó al doctor, per estafa mitjançant un sistema de depilació femenina. El doctor Rosado fou un popular rostre televisiu els anys vuitanta, conegut per les seves aparicions al programa Fantástico de TVE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.