algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El Parlament aprova uns comptes dotats amb 1.800 milions d'euros

El PP ha acceptat 11 esmenes de les 669 presentades per l'oposició

El Parlament va aprovar ahir uns pressuposts que preveuen uns ingresos i despeses per al 2004 de 1.859 milions d'euros. A més, els comptes públics doten de 275 milions d'euros els pressuposts de les entitats de dret públic; de 52'6 milions d'euros més per a les societats públiques de la Comunitat Autònoma; de 646 milions d'euros més per al Servei Balear de Salut (IB-Salut) i de 28 milions d'euros més pels pressuposts de la Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma).

Aquests comptes varen ser aprovats d'una manera un tant peculiar i després de dos dies i mig de debat plenari, repartits en prop de 30 hores de discusions. Tanmateix, de les 669 esmenes presentades per l'oposició, el PP tan sols n'ha acceptat 11, sis d'elles del PSIB-PSOE, tres del PSM-EN i dues d'Esquerra Unida-Els Verds. L'aspecte més peculiar va ser la votació.

El president del Parlament, Pere Rotger, va procedir a la votació començant demanant els vots que estaven a favor dels pressuposts en cadascuna de les quatre illes, inclosa Formentera, que, independentment no representa cap consell insular. Posteriorment, Rotger va demanar, també per Illes, els vots que estaven en contra dels comptes públics presentats.

El reglament tan sols exigeix que els comptes siguin votats, com a mínim, separant Mallorca, Menorca i les Pitiüses en tres blocs. La manera de procedir de Rotger va fer que l'oposició posàs el crit en el cel. Finalment, el president Jaume Matas es va mostrar satisfet d'haver aprovat «els primers pressuposts d'aquesta legislatura», tot i que els va definir com de «transició». El president va defensar el fons de contingència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.