algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El projecte de l'autovia no preveu ocupar les vinyes de Son Bordils

El propietari continua preocupat per la construcció d'un pont elevat

El projecte del traçat de l'autovia entre Inca i Manacor presentat dimecres per la Conselleria d'Obres Públiques del Govern no implica ocupar els terrenys dedicats al cultiu de vinyes dels cellers Son Bordils, tal com es preveia a partir de la reserva de sòl realitzada en l'avantprojecte, i que podia posar en perill la producció d'aquesta firma.

El nou traçat anirà en paral·lel a la carretera d'ara durant el quilòmetre i mig que voreja els terrenys de vinyes. Però ho farà per l'altra banda de la via, aprofitant el tram de la calçada actual amb l'objectiu d'habilitar així un vial de servei.

El projecte, que a partir de demà estarà en exposició pública durant un mes per a la presentació d'al·legacions, no preveu tampoc ocupar els terrenys del complex esportiu de l'Sport Inca, una altra de les preocupacions que havien sorgit entorn de l'autovia a la capital del Raiguer.

El propietari del celler Son Bordils, Pere Coll, manifestà ahir entorn del pla presentat: «Desconec com ha quedat al final la nostra situació respecte de l'autovia, perquè avui dematí m'he dirigit a la Conselleria per poder-ne consultar el projecte, i m'han dit que fins dilluns no és possible».

Coll afegí, visiblement preocupat, que «les úniques informacions que en tenc són a través de gent que ha pogut veure el traçat, i de la mateixa manera que m'han dit que l'autovia no ocupa les vinyes, també m'han dit que hi ha dibuixat un pont elevat amb dues rotondes per damunt de la calçada, i que se situaria als nostres terrenys».

«Es deu tractar d'una errada perquè no hi ha cap camí allà que justifiqui un pont elevat, que ens causaria una destrossa enorme», va concloure. El titular de Son Bordils ha duit a terme aquests darrers mesos diferents gestions perquè l'autovia entre Inca i Manacor no ocupi els seus terrenys. De fet, considera que la pèrdua de les vinyes de diferents varietats que cultiva en aquests moments seria irrecuperable i posaria en perill la producció i l'activitat de la seva empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.