algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
18°

Dures crítiques al projecte d'autovia per no aprofitar la carretera d'Inca a Manacor

M.P/C.V/J.S/C.R.Comarca.
Els partits polítics a l'oposició criticaren ahir durament que la Conselleria d'Obres Públiques no hagi aprofitat el traçat actual de la carretera Inca-Manacor per a la creació de l'autovia. El GOB també s'afegeix a aquesta denúncia. «El projecte d'autovia suposa la major agressió al Pla de Mallorca de tots els temps. Difícilment es podria haver presentat un projecte més impactant, car i inútil», exposa.

Francesc Quetglas, portaveu parlamentari del PSOE, indicà que «el PP continua amb la seva política sistemàtica d'engany. Al principi, parlà d'una autovia aprofitant el traçat existent, però finalment se'n separa». Segons Quetglas, el projecte «és fruit de la improvisació per la necessitat d'aparentar hiperactivitat. A més, l'autovia condicionarà l'estructura territorial de l'Illa».

El PSM per la seva banda, considera que el projecte confirma la pitjor de les previsions. Antoni Alorda va assenyalar: «Es va començar parlant d'un desdoblament i al final s'ha presentat una autopista de sis carrils, on la carretera actual es converteix en un vial de serveis. I no oblidem que es tracta d'un frau electoral».

«PP-UM han firmat el pacte per la grava i el ciment. Riuen de les mobilitzacions ciutadanes», subratllà Alorda, que també criticà la irresponsabilitat la consellera Mabel Cabrer en parlar de velocitats de 150 quilòmetres/hora. Per EU-EV, el projecte de l'autovia li sembla «faraònic». «L'autovia Inca-Manacor no és necessària. Els recursos utilitzats per a aquest projecte es podrien destinar a l'ampliació del ferrocarril», destacà Marilena Tugores. «És irònic que diguin que fan un túnel i un viaducte per no afectar l'alzinar quan es destrueix el Pla».

Per la seva part, el conseller d'Obres Públiques del CIM, Antoni Pascual, considerà «correcte» el projecte presentat per la seva homòloga al Govern, Mabel Cabrer. «El túnel és molt bona solució per a la protecció de l'alzinar i les expropiacions no són molt exagerades», va dir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.