bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

El 15% dels infants entre 8 i 15 anys de Mallorca pateixen d'asma

Son Dureta ha fet un estudi per veure la prevalença de la malaltia

Entre un 10 i un 15% dels infants de Mallorca tenen asma, segons un estudi que s'ha realitzat sobre un total de 608 estudiants de diferents centres de l'Illa.

L'objectiu d'aquest informe, elaborat per l'equip de pediatria de Son Dureta, encapçalat per la directora de l'àrea de Pediatria, la doctora Juana María Román, i el pneumòleg infantil Borja Osona, és estimar la prevalença dels símptomes de l'asma a l'edat pediàtrica per així poder incidir en l'educació entorn d'aquesta malaltia crònica.

La prova consistí en un qüestionari en què els infants havien de descriure l'existència, o no, de tot un seguit de símptomes que es podrien relacionar amb la malaltia i a continuació se'ls sotmetia a una prova d'esforç per avaluar la seva capacitat pulmonar després de l'exercici.

El 31'9% dels al·lots respongué que alguna vegada havia tingut sibilàncies, dels quals el 56% reconeixia haver-les patit el darrer any. El 27% dels infants en presentaven després de l'exercici i un 9'9% dels nins presentaven sibilàncies greus més recents. Entre les dades del treball s'observa que un 75% dels infants que participaren en l'estudi convivien amb algun familiar fumador.

Una de les preocupacions que expressaren els metges de Son Dureta és la manca de diagnòstic que hi ha entre les persones que pateixen d'asma, fet que en dificulta un tractament adequat. Concretament, entre els joves entrevistats, només havien pres medicació contra la malaltia un 8%, bé en forma de tractament agut de les crisis o de manteniment.

La voluntat de la doctora Román és que aquest estudi, en el qual de moment només hi han paticipat joves de Mallorca, es pugui fer extensiu a totes les Illes i es traduexi en un pla autonòmic de prevenció. Román assegurà que aquest pla de prevenció permetria desenvolupar una tasca d'educació tant als pares com als infants, que facilitaria un correcte tractament d'aquesta patologia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.