nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

Un veí es declara en vaga de fam contra la demolició de casa seva

L'afectat se sent desprotegit perquè la Sala no actua al seu favor

MARGALIDA FUSTER. Artà.
Un veí d'Artà, Tomeu Payeras, inicia avui una vaga de fam indefinida davant l'Ajuntament per protestar contra la demolició del seu habitatge construït a la Colònia de Sant Pere. L'afectat té una casa a la Colònia en una finca anomenada can Virell. Atès que l'edificació és petita, va sol·licitar a l'Ajuntament d'Artà una ampliació de l'habitatge, presentant els plànols, i basant-se en els informes favorables de l'arquitecte municipal, li fou concedida l'obra.

El problema va sorgir quan els seus veïns, A. Puigmartí i J. Lladó, posaren un recurs contra l'Ajuntament per haver concedit el permís. El gener del 2002, el jutjat donà per bona la llicència i desestimà el recurs. Els veïns hi recorregueren i el TSJB, el desembre del 2002, dictà una sentència en la qual anul·lava la llicència i digué que «reconeixem el dret que per l'Administració demandada s'adoptin les mesures oportunes per al restabliment de la legalitat urbanística».

En compliment de la sentència, l'Ajuntament anul·là la llicència i paralitzà les obres. El 18 de juliol del 2003, Payeras presentà el projecte d'adaptació a la legalitat urbanística. «Des d'aleshores estic esperant la decisió municipal», explicà l'afectat.

Payeres manifesta que «la sentència del TSJB es basa en falsedats, ja que anul·la la llicència a causa de la pèrgola que comunicava l'estudi amb l'habitatge dient que «no està suficientment detallada, tot i que tant als plànols com a la memòria descriptiva i a la realitat les columnes són d'obra». A més, «el projecte d'adaptació a la legalitat elimina la pèrgola i compleix les Normes Subsidiàries d'Artà».

D'altra banda, la batlessa d'Artà, Margalida Tous (IA), ha explicat que «l'Ajuntament no pot fer cap tipus d'actuació que no suposi la demolició de les obres executades en base a la darrera sentència que ens va arribar, ja que podríem incórrer en un delicte de desobediència a l'autoritat. Contra aquesta sentència hem interposat un recurs de súplica i fins que aquest no es resolgui no podem fer-hi res. Em sap greu que Tomeu Payeres s'ho prengui així i faci una vaga de fam per aquest motiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.