muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Un infermer de Nova Jersei acusat d'assassinat s'inculpa de 40 morts

L'home afirma que matava els malalts perquè deixassin de patir

Un home que treballava d'infermer en un hospital de Somerville a l'estat nord-americà de Nova Jersei ha estat acusat d'assassinat per la mort d'un pacient, encara que, segons ell mateix confessà a les autoritats, el nombre de persones que va matar podria superar la quarentena.

L'exinfermer Charles Cullen, veterà de la Marina de 43 anys d'edat, comparegué ahir davant del jutge Paul Armstrong, al qui va manifestà que no volia un advocat, i que la seva intenció era declarar-se culpable dels càrrecs imputats.

Segons fonts de la fiscalia, Cullen ha estat acusat de la mort de Florian Gall, un vicari al comtat d'Hunterdon, i d'haver intentat matar una dona, ambdós pacients del Somerset Medical Center, a la localitat de Somerville. El religiós va ingressar a l'hospital amb un infart el 28 de juny passat, però la seva mort no va estar provocada per la fallida cardíaca, sinó que es degué al fet que va rebre una dosi excessiva d'un medicament utilitzat en pacients amb problemes del cor.

La víctima del segon crim imputat fou una dona de 40 anys, malalta de càncer i del cor, que rebé una sobredosi del mateix medicament i morí després d'haver estat donada d'alta de l'hospital. Cullen treballà poc més d'un any al centre mèdic de Somerville, però en fou acomiadat el 31 d'octubre, per una investigació interna oberta després que les proves de laboratori efectuades a diferents pacients del centre donassin uns resultats anormals.

El sospitós hauria confessat a les autoritats que no només va administrar una elevada dosi de medicaaments als dos morts, sinó també a una quarantena més de malalts en els darrers 16 anys. Segons les seves declaracions, l'infermer actuava d'aquesta manera per tractar d'alleugerir el dolor i sofriment dels malalts. Les autoritats han iniciat una investigació sobre la trajectòria completa de l'infermer, per a qui el jutge ha fixat una fiança d'un milió de dòlars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.