algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

La junta local del PP dimitirà del partit si Rotger fa costat al batle

Tot apunta que la cúpula conservadora es decantarà per Vidal


La pràctica totalitat de la junta local del PP de ses Salines, que també inclou el regidor més crític amb la gestió del batle, Sebastià Vidal, ha anunciat que presentarà la seva dimissió en bloc del partit conservador en el cas que la cúpula del PP decideixi avui decantar-se pel primer edil Vidal i pels seus dos regidors incondicionals (Rafel Serra i Maria Bonet) i finalment «sacrifiqui» el regidor Francesc Garí, tot i que té el suport majoritari de la junta local del partit conservador saliner.

No obstant això, tant el president de la junta, Tomeu Galmés, com l'edil Francesc Garí deixaren clar que la decisió final «resta ara en mans del partit de Palma. La responsabilitat la tenen ells (en clara al·lusió al president insular del PP, Pere Rotger i a José María Rodríguez) i si s'equivoquen, seran ells qui hauran de rectificar», expressà Galmès. Aquest ahir es va reunir amb un conseller, del qual no volgué desvetllar el nom, per explicar-li la seva versió sobre els fets que han derivat en el trencament de les relacions entre les dues parts enfrontades.

Per la seva banda, el regidor Francesc Garí també confirmà la seva voluntat d'abandonar el partit si finalment Rotger «aplica el bisturí i salva el batle Vidal». Garí afegí que tanmateix ara «ambdues parts som totalment irreconciliables» i advertí que si el president insular «vol salvar el partit de la crisi en què es troba, necessàriament ens hauran de salvar a nosaltres», en al·lusió a la majoria de la junta local del PP de ses Salines i a ell mateix, com a regidor proper a aquesta.

Encara que la decisió final resta en mans de la cúpula popular, tot apunta que Vidal i els seus dos edils finalment rebran el suport de Palma. Si és així, Garí es passarà al grup mixt i es proposaria una moció de censura per desbancar el primer edil. Una moció que podria prosperar amb el suport del PSOE, del Sur Unificat i on no se descarta l'entrada de l'actual soci de govern popular, UM.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.