algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Careto manté l'hegemonia en el tercer concurs de cans pastors

Més de 300 persones gaudiren en el premi anual de Son Mesquida

G.V. / J.M.S. Felanitx.
El III Premi Son Mesquida de Cans Pastors en el Maneig d'Ovelles va evidenciar que aquest concurs disputat al llogaret pertanyent al municipi de Felanitx s'ha consolidat en el marc d'activitats anuals d'abans de Nadal.

Aquest èxit és tant pel nombre de participants inscrits com de persones que contemplaren la destresa dels animals i quedaren astorades davant la fidelitat i l'obediència que reten els cans als seus amos.

En l'edició d'ahir Careto, de Miquel Adrover, defensava la seva corona i tornà a guanyar. Així, manté la seva hegemonia en aquest concurs.

Els altres inscrits eren Clapet, de Joan Mateu; Petit, de Llorenç Soler; Corc, Estepa i Nit, també de Miquel Adrover; Coli, de Sebastià Adrover; i Duna, de Toni Ochogavi. Tots integraven el gruix de participants, provinent de Felanitx, de Selva i de Pollença.

El millor amic de l'home es convertí en el vertader protagonista i aconseguí molts d'aplaudiments del públic mentre executava les diverses proves.

Proves
Així, els cans havien de dur les guardes d'ovelles fins al centre d'un cèrcol pintat en terra i aconseguir que hi quedassin quietes.

El ca es converteix en una prolongació de la voluntat del pastor, que aturat en un punt fix va donant d'enfora diferents ordres a l'animal per aconseguir superar la prova.

L'amo amb crits de «quiet», «atura't», «dreta», «esquerra» o un simple «du les ovelles» anava passant d'una fase a una altra.

Un fet destacable, tal vegada el més espectacular, és que els cans que més èxit obtingueren foren aquells que pasturaven més lluny de les ovelles. Una altra prova era menar el ramat fins a un recinte tancat fentles passar per un portell improvisat.

A l'acte hi assistí la batlessa de Felanitx, Catalina Soler i altres regidors de la localitat. A diferència d'altres anys, no hi havia cap representant de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern.

El certamen de Son Mesquida s'ha consolidat a Felanitx i tota la seva comarca, ja que entre el públic assistent hi havia gent de pobles veïns. Els aficionats ja saben gaudir d'aquesta festa dels cans en aquesta època de l'any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.