muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

La ponència alternativa obté el suport de la cinquena part de compromissaris

El corrent crític d'UM reivindica un triomf parcial per haver fet «un cop d'atenció»

LL.L/J.T. Palma.
Els crítics no varen sortir del IX Congrés d'Unió Mallorquina (UM) amb la sensació d'haver estat derrotats. Ans al contrari, varen assegurar que el seu primer objectiu s'havia aconseguit: «fer un cop d'atenció». I és que quan es va votar la ponència alternativa, defensada per l'exconseller Josep Melià, el resultat anunciat va ser: 317 vots en contra, 27 abstencions i 109 vots (el 20%) a favor.

Tanmateix, a posteriori, la presidència del Congrés va rectificar els resultats i va rebaixar de 109 a 88 els vots favorables considerant que hi havia 21 persones absents de la sala en el moment de la votació. El canvi de resultats va forçar una protesta formal del sector crític. Igualment, varen lamentar que el vot fos a mà alçada i no secret, ja que si hagués estat així, segons Joan Sastre, batle de Porreres, el nombre de vots a favor de la ponència alternativa «hauria estat més ampli». Sastre va assegurar que «crec que hem aconseguit el nostre objectiu, que és donar un toc d'atenció» sobre la necessitat d'un discurs «més nacionalista» i «de més protecció al territori». «Tots els vots valen el mateix, però crec que els batles trescam el carrer i coneixem realment què és allò que coneixen els nostres ciutadans», va dir.

La presidenta del partit, Maria Antònia Munar, va respondre que en el Consell Polític del passat juny per ratificar el Pacte de Governabilitat amb el PP es va produir un resultat similar al d'ahir i va considerar «normal» que una part del partit s'oposi a les decisions preses per la direcció. En tot cas, va deixar clar que «no es revisarà el pacte amb el PP» i que «treballarem tots per complir el que s'ha aprovat en el congrés». Munar considera «lògic» que cap dels representants del sector crític no formi part del nou consell polític d'UM, ja que «no estan d'acord» amb la línia de la direcció.

Per la seva part, el ja exsecretari general, Bartomeu Vicens, va considerar «saludable que hi hagi vots en contra». Així mateix, Vicens va criticar algunes de les esmenes presentades per «demagògiques». En concret es referia a la de l'autovia: «crec que tots els afiliats, jo mateix, firmarien no a l'autovia d'Inca a Manacor i sí al segon cinturó, però és un pacte i s'ha de respectar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.