algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

La Campanya els Reis de Vidre espera recollir 150.000 botelles

Per cada cinc botelles donaran un euro als tallers de juguetes de Càritas

La Fundació Pime Balears ha posat en marxa per cinquè any consecutiu la campanya «Els Reis de vidre», que des d'ahir i fins al pròxim 5 de gener de 2004 pagarà un euro per cada cinc botelles de cava buides. Els beneficis d'aquest programa, que enguany espera recollir 150.000 botelles, segons explicà el president de la Fundació Pime Balears, Tomàs Garrido, aniran destinats al «Taller de Joguines» de Cáritas.

Actualment treballen a aquest taller una vintena de persones restaurant juguetes de segona mà perquè puguin ser venudes de nou a preus molt assequibles a diferents punts de Mallorca. El president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, va explicar que el projecte consisteix a fer que els ciutadans duguin les seves botelles de cava buides a la seu de la Fundació Deixalles o a les parròquies o entitats socials col·laboradores, en comptes de deixar-les a les escombraries.

Tant el conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Jaume Font, com el conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Miquel Riera, elogiaren la campanya i varen destacar el benefici social i mediambiental que comporta.

Joan Vidal, representant de l'empresa TIRME, va afirmar que totes les ampolles de vidre recollides seran reutilitzades, «una vegada que s'hagin tractat i reciclat», va aclarir. A través d'aquesta campanya els seus promotors aconsegueixen combinar alhora una iniciativa social, solidària i ecològica mitjançant la reducció i el reciclatge de residus.

Per la seva part, l'administrador diocesà de l'Església de Mallorca, Andreu Genovart, va destacar que aquesta proposta contribueix, a oferir feina a persones que per diferents circumstàncies tenen dificultats per accedir a una ocupació al mercat laboral i agraí que els organitzadors pensassin en Càritas, «una organització d'eglésia» per dur a terme aquesta iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.