algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Salut impulsarà els espais sense fum als centres sanitaris i escolars

Carmelo Sansano serà el nou coordinador autonòmic contra el tabac

La Conselleria de Salut promocionarà els espais sense fum als centres escolars i sanitaris, així ho explicà el director general de Salut Pública, Antoni Pallicer a la presentació del nou coordinador autonòmic de tabaquisme, Carmelo Sansano. Pallicer destacà de Carmelo Sansano que és una persona amb experiència i motivació a l'àmbit de la lluita contra el tabac.

EL director general de Salut Pública expressà que des de la seva direcció general «la lluita contra el tabaquisme ha de ser prioritària» i afegí que se sap que «una petita intervenció contra el tabac té grans beneficis en la salut dels usuaris, es poden evitar càncers de pulmó i en molts casos les malalties cardiovasculars».

Precisament, amb la voluntat de donar exemple en aquest sentit és que s'ha decidit potenciar els espais sense fum a les escoles i els centres sanitaris, espais de referència per a la població. El nou coordinador, Carmelo Sansano, explicà que per dur a terme aquesta important tasca s'ha de saber quina és la situació dels fumadors a les Balears.

Sansano volgué remarcar el perill que té el tabac, «una substància altament tòxica» que provoca que «de cada quatre fumadors, dos moriran a causa del tabac i un morirà jove». El coordinador explicà que per lluitar contra el tabac s'ha de posar a l'abast dels fumadors tècniques de deshabituament, però sobretot «s'ha d'establir una campanya per evitar i prevenir que els que no fumen ho facin».

Sansano establí dos grans grups «diana» als quals aniran dirigides les campanyes de prevenció, els joves i les dones. El nou responsable autonòmic justificà aquest fet assegurant que «al carrer només es veu fumar les dones, cada vegada és menys freqüent veure fumar la gent però si ho fan majoritàriament són dones».

Antoni Pallicer explicà que les mesures que es prendran es basaran en la legislació, tasques de prevenció cap als menors regulant la venda, distribució i la publicitat del tabac, el foment dels espais sense fum «per tal de donar exemple» i per acabar, explicà que «no es pot fer una política forta sense tabac sense donar opció de tractament».

En l'àmbit de la deshabituació del tabac es fomentarà una polítca important d'unitats antitabac tant a l'atenció primària com a l'atenció especialitzada i «és en la prevenció on la feina de coordinació serà més important».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.