algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

La TV deixarà d'emetre aquest mes en trencar el contracte amb Lavinia

L'Ajuntament pagarà a la concessionària 350.000 euros


La Televisió de Calvià deixarà d'emetre el pròxim 31 de desembre. L'Ajuntament ha arribat a un acord per rescindir el contracte amb l'empresa concessionària de la gestió de la televisió local, Lavinia SA.

El contracte, subscrit amb l'anterior equip de govern socialista, preveia una vigència de quatre anys per un import total de 3.043.000 euros. El Consistori havia de pagar 760.864 euros a l'any i ja havia abonat la primera anualitat. A l'Ajuntament, li quedava per pagar 2.146.128 euros.

El batle, Carlos Delgado; el primer tinent de batle, Isidre Cañellas; el gerent de l'empresa municipal Calvià 2.000, Lorenzo Morell, i l'alt càrrec Joaquín Legaza anunciaren ahir la rescissió del contracte.

Delgado explicà que, segons l'acord assolit, el Consistori «només» pagarà 350.000 euros pels «danys emergents», és a dir, per les despeses ja realitzades. Pel lucre cessant, la Corporació no abonarà res. Lavinia, això no obstant, es quedarà amb tots els equips de televisió (càmeres, ordinadors, etcètera) que no serviran per al projecte de la televisió autonòmica.

Els equips han estat valorats en 150.000 euros, segons el mercat de segona mà, va indicar el batle. El popular Delgado va qualificar l'acord com «extraordinari» per a l'Ajuntament. «Les despeses de la televisió eren totalment excessives», precisà. «El millor que podia passar era que el president del Govern balear, Jaume Matas, mostràs el seu interès per utilitzar les instal·lacions per a la televisió autonòmica», afirmà delgado.

L'Administració local no només estalviarà l'anualitat de 760.864 euros sinó que a més rebrà de 5 a 6 milions d'euros. «Ens hem tret un mort de sobre si volem fer una una política d'economia seriosa», va subratllar el batle calvianer. Isidre Cañellas, per la seva part, va precisar que els doblers de la televisió seran administrats per l'Ajuntament, encara que la televisió era gestionada per l'empresa municipal Calvià 2.000.

Respecte als treballadors, el batle del Partit Popular va indicar que l'empresa Lavinia havia expressat la seva intenció de recol·locar-los, encara que amb els doblers de rescissió del contracte es podran pagar indemnitzacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.