nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

El batle i dos edils del PP es plantegen dimitir a causa de la crisi del partit

Galmés vol que «siguin suspesos de militància» i Rotger avisa que «aplicarem el bisturí»

83158
Vidal el passat 14 de juny, en què fou investit batle de ses Salines, demà fa sis mesos.
La crisi interna que viu el PP de ses Salines es pot cobrar les seves primeres víctimes. El batle, Sebastià Vidal, es planteja abandonar només sis mesos després de la seva investidura com a primer edil. «Ja començ a estar un poc cansat i el tassó vessa», va comentar Vidal, el qual va advertir que «si jo me'n vaig, els altres dos regidors, Rafel Serra i Maria Bonet, també faran el mateix», els seus edils incondicionals.

El batle no volgué concretar que si en cas de partir definitivament, ho faria donant-se de baixa del PP i passaria així al grup mixt o dimitiria dels seus càrrecs i continuaria en el partit: «No m'ho he plantejat. En algun moment pens que he d'aguantar contra vent i tempesta, però la veritat és que estic cansat. He mamat des de petit d'aquest partit i no vull fer-li mal».

Des de la cúpula del partit, el president insular del PP, Pere Rotger, explica que el proper dimarts es durà a terme una reunió en la qual s'escoltaran les dues versions d'ambdues parts enfrontades (el batle i el president del comitè local, Tomeu Galmés) i adverteix totes dues parts que «aplicarem el bisturí. Si cal sacrificar algú, així es farà; però el que està clar és que no permetrem situacions com la de ses Salines, som un partit massa gran». A més apuntà: «Qui ho vulgui entendre que ho entengui».

Tanmateix, Rotger va dir que coneixia la situació quan comentà que darrere la polèmica dels pressuposts «hi ha mar de fons, existeix un problema de bicefàlia i de lideratge que ha d'acabar així com sigui».

Davant tot el que està succeint a ses Salines, el president de la junta local, Tomeu Galmés, considera que el partit «hauria de suspendre la militància temporalment, tal com figura en els estatuts», tant a Vidal com als regidors Serra i Bonet perquè «han trencat la disciplina de partit, han actuat com a trànsfugues i s'han desmarcat, tot aprovant un pressupost que el comitè local no va aprovar».

Cal recordar que en el ple en qüestió només l'edil del PP, Xisco Garí, va actuar segons el que li dictà el comitè local del partit conservador saliner, votar contra el pressupost proposat pel pacte PP-UM. Des d'UM, Antoni Caldentey explica que si Vidal se'n va, «es romp el pacte» i que «amb Garí no continuarem. Volem un Govern estable per a ses Salines».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.