algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

L'ampliació de la depuradora evitarà abocaments incontrolats aquest estiu

Es preveu que l'any 2006 assoleixi un cabal de 22.500 metres cúbics per dia

96312
Jaume Font posà la primera pedra a la depuradora de Pollença. | E.BALLESTERO
Tota l'aigua que arribi aquest estiu a la depuradora de Pollença serà tractada abans de ser vessada a la mar. Aquest és el compromís adquirit pel conseller de Medi Ambient del Govern balear, Jaume Font, que col·locà ahir la primera pedra de les obres d'ampliació de les esmentades instal·lacions.

Font reconegué que fins ara, coincidint amb les puntes de consum, s'estan vessant aigües brutes a la mar, una circumstància «que no pot continuar», indicà, per la qual cosa a la primera ampliació prevista a la depuradora de Pollença que s'inicià ahir s'hi sumaran en breu una segona ampliació i un tractament especial als fangs.

A l'estiu del 2004 la depuradora retrà a un 70 per cent fins que assumeixi un cabal mitjà de 15 mil metres cúbics per dia. L'any 2005 el rendiment de la depuradora augmentarà fins a un 85 per cent amb un cabal mitjà de fins a 16 mil metres cúbics dia, no serà fins al 2006 quan finalitzin totalment les obres d'ampliació fins a assumir un cabal mitjà de 22.500 metres cúbics al dia.

La depuradora de Pollença quasi no pot assolir actualment 7 mil metres cúbics per dia de cabal, fet pel qual en finalitzar les obres haurà triplicat la seva capacitat. La depuradora comptarà el 2006 amb un sistema terciari que permetrà la reutilització de les aigües depurades per al reguiu. La inversió de les obres envolta els 8 milions d'euros dels quals aproximadament 4 milions seran finançats per fons de cohesió europeus.

Les principals novetats que incorpora la modificació del projecte aprovat per l'anterior Conselleria de Medi Ambient i que ara s'executa són un increment de la capacitat des de 10 mil metres cúbics per dia fins a 22.500, una millora de les primeres fases de tractament, l'anul·lació i substitució dels equips obsolets i l'adequació de les noves instal·lacions a les èpoques de major afluència de cabal.

Les obres s'executaran en dues fases, la primera que començà ahir ha estat adjudicada a l'empresa Melchor Mascaró per 4.963.422 euros i té un terme d'execució de 22 mesos. Actualment es redacta un projecte que complementarà aquesta ampliació facilitant el tractament de fangs amb un pressupost de 3.000.000 d'euros i un termini d'execució de 12 mesos. Previsiblement aquest complement començarà a executar-se a finals del 2004. Un cop finalitzades les obres es donarà servei a 112.500 usuaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.