algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

Cort compra Son Espases i anuncia que es convertirà en un polígon sanitari

A més del nou hospital estudien ubicar un gran laboratori i l'Institut de Medicina Legal

L'Ajuntament pagarà un total de 7,2 milions d'euros (27 euros per m2) per l'adquisició de la finca de Son Espases Vell. El tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, anuncià ahir que, a més del nou hospital de Palma, els terrenys acolliran un «gran polígon sanitari». I és que els tècnics de Cort i de la Conselleria de Salut estudien la possibilitat d'ubicar un laboratori de referència, l'Institut de Medicina Legal, la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i el Centre de Salut del Secar de la Real, equipaments que estarien situats a la zona sud-oest de la finca.

Aquest nou plantejament de les institucions implicades és possible gràcies al fet que, finalment, el solar que comprarà el consistori tindrà una superfície de 248.891 m2, 38.000 m2 més que la prevista en la proposta inicial.

En aquest sentit, De Santos va reconèixer que les negociacions amb un dels propietaris de la zona havien fracassat. A partir d'aquí els esforços es varen centrar en l'adquisició del solar nord de Son Espases Vell -on estan situades les cases-, que a més té sortida directa a la carretera de Valldemossa.

La intenció dels responsables polítics de Palma i de la comunitat autònoma és presentar una esmena al Pla Territorial de Mallorca per requalificar el terreny, actualment catalogat com a sòl no urbanitzable, i convertir-lo en «sistema general sanitari docent» abans del 30 de juny de 2004. A més, De Santos informà que es rehabilitaran les esmentades cases de Son Espases per instal·lar oficines.

D'altra banda, els terrenys que definitivament estaran exclosos del projecte són els que suposadament es destinaran a l'edificació d'un geriàtric privat. De Santos justifica la decisió de no comprar aquesta finca «pel fet que en un futur estarà afectada pel desdoblament de la carretera, fet que inhabilitarà per a la construcció 2/3 parts dels terrenys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.