muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Els crítics d'UM intentaran que la votació del seu text sigui secreta

Malestar a sa Pobla per la inclusió d'una regidora a la llista de Munar

J.T./N.D./E.B.Palma.
Els membres del sector crític d'Unió Mallorquina intentaran que la ponència alternativa signada per vuit responsables municipals d'aquest partit es voti de manera secreta en el Congrés que la formació farà dissabte. Els dirigents d'aquest sector consideren que si l'esmena a la totalitat es vota a través d'aquest sistema obtindrà major suport que si es fa pel mecanisme de mà alçada. Tot i això, el reglament del Congrés fixa que les esmenes es votaran a mà alçada.

Per altra banda, els set compromissaris del comitè local d'UM a sa Pobla que hauran de votar la candidatura encapçalada per Maria Antònia Munar en el proper congrés d'UM han mostrat el seu malestar per la inclusió en l'esmentada llista de la regidora Joana Alomar.

En una carta dirigida a Diari de Balears, els compromissaris elegits democràticament a sa Pobla denuncien que no se senten representats per Alomar, que es presentà a les eleccions a compromissaris en el seu municipi i no resultà elegida.

Una situació similar es produeix a Pollença, on el batle també ha signat la ponència alternativa. L'única regidora de Pollença inclosa a la candidatura oficial, Malena Estrany, tampoc fou elegida al seu municipi però és compromissària d'origen com a membre del Consell Polític del partit.

Miquel Nadal, membre de l'executiva d'UM, declarà respecte d'això que «els qui elaboren la llista pensen en què és el millor per al partit, no per a un municipi en concret, el consell polític no és la representació d'un o altre municipi sinó de tot Mallorca en un equilibri» assenyalà Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.