lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
15°

El GOB denunciarà a la Comissió Europea el projecte de la clínica

Són contraris a la urbanització de 70.000 m dins zona protegida

T. OBRADOR.Campos.
El projecte de la clínica dels banys de Sant Joan de la Font Santa arribarà a la Comissió Europea. Així ho anunciaren ahir Antoni Muñoz i Miquel Àngel March, membres del GOB. Els ecologistes no accepten una obra que afecta 70.000 m2.

Muñoz i March detallaren que a la zona en qüestió -des Trenc-es Salobrar- s'hi veuen implicades les figures de protecció ambiental ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès), ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) i LIC (Lloc d'Interès Comunitari).

Així mateix, el GOB ha criticat amb duresa l'esmena que PP i UM fan a la llei d'acompanyament dels pressuposts, que si a la fi s'aprovàs suposaria autoritzar el projecte, dedicant els terrenys aferrats al balneari a usos assistencials, sanitaris i d'allotjament. Muñoz va retreure que l'edificació entraria de ple en una zona humida, cosa que suposaria «la degradació d'una àrea d'alt valor natural, amb una fragilitat ambiental que s'ha de tenir en compte».

L'estació d'aigües termals de Campos és l'únic establiment així a les Balears. El complex actual, obert només en temporada alta, té capacitat per a 36 persones. Els propietaris ja advertiren que no poden seguir així i que necessiten una millora de les infraestructures. A més, destaquen la qualitat terapèutica de les aigües, «pel bé de la salut de la gent», i defensen per tant la construcció de la clínica, que podria acollir unes 300 persones i donaria feina a devers 200.

La inversió i la gestió del complex serien a càrrec d'un grup d'inversors alemanys. En aquest sentit es parla, des de fa anys, d'uns 6.000 milions de les antigues pessetes. En l'al·legació del PP i UM s'afirma que «les edificacions noves no superaran les dues plantes». Segons el GOB, «d'acord amb la normativa vigent, és inedificable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.