muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Felanitx i Capdepera lloen els seus batles pels 25 anys de Constitució

Els actes foren molt senzills però carregats d'emoció i sentiment

G.VICENS/M.F.Comarca.
La ciutat de Felanitx va retre homenatge als batles que han presidit l'Ajuntament durant els primers 25 anys de la Constitució Espanyola. Els grans absents foren els regidors del PAM, ja que hi varen ser tots els representants de la resta de partits. La Banda de Música i els Cross, Capella Teatina i Coral de Felanitx, foren els encarregats d'amenitzar l'acte, en què interpretaren la Balanguera i l'himne de Felanitx, entre altres peces musicals.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), es va dirigir al públic per expressar que «els grans afavorits de la Constitució Espanyola són els pobles» i va llançar un missatge de «llibertat, tolerància, igualtat, solidaritat i respecte». Els cinc batles de la democràcia: Pere Mesquida, Cosme Oliver, Miquel Riera, Antoni Grimalt i Miquel Julià, foren obsequiats amb una vara de batle en miniatura. Després es va inaugurar una exposició de fotografies antigues.

D'altra banda, el Teatre Municipal de Capdepera va acollir divendres a vespre l'homenatge al 25è aniversari de la Constitució. L'acte va incloure un reconeixement als sis batles de la democràcia: Salvador Moll, Joan Pascual, Antoni Alcover, Antoni Muntaner, Josep Gallego i Joan Ferrer (actual primer edil gabellí). Tot ells varen rebre una insígnia d'or. Així mateix, es va retre homenatge als regidors que han treballat a l'Ajuntament el darrer quart de segle. Aquests foren obsequiats amb el Tractat de Capdepera. Un dels moments més emotius fou el record a sis regidors ja difunts.

Una de les intervencions va anar a càrrec de Joan Flaquer, conseller de Turisme, que també fou en el seu moment regidor de la Sala. També varen pronunciar discursos els polítics Miquel Pascual i Miquel Àngel Flaquer. Tot plegat, va resultar un acte senzill si bé carregat d'emoció i sentiment, celebrat en la intimitat de familiars i amics que no es volgueren perdre la festa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.