algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

L'Ajuntament posa a disposició de l'Ibasan els terrenys per a la nova depuradora de sa Calobra

C.MORENO. Escorca.
L'Ajuntament d'Escorca ja ha posat a disposició de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), depenent de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, els terrenys on en un futur s'ubicarà la nova depuradora de sa Calobra. Està previst que les obres s'iniciïn dins el proper any 2004.

El batle d'Escorca, Antonio Gómez (PP), explicà que «hem posat a disposició de l'Ibasan uns terrenys municipals i urbans que tenim a sa Calobra, per tal que allà s'hi pugui construir i ara estam realitzant els tràmits administratius necessaris per després redactar el projecte de la planta depuradora».

De moment, encara no s'han definit les característiques que ha de tenir la nova instal·lació que s'haurà d'adaptar a les condicions del nucli urbà de sa Calobra. D'aquesta manera, no es descarta que la nova depuradora disposi d'un sistema de biodiscs similar a la plana depuradora de Lluc inaugurada el passat mes de març.

De fet, l'Ajuntament considera que instal·lar aquest novedós sistema de biodiscs a sa Calobra és idoni, ja que permetrà reduir el consum elèctric; a més, el seu manteniment és senzill. Tant els veïns com els empresaris de sa Calobra consideren que la construcció d'aquesta depuradora és bàsica per poder cobrir les primeres necessitats dels habitants del nucli urbà, així com les aglomeracions de visitants dels mesos d'estiu.

D'altra banda, el batle Antonio Gómez també va voler avançar a Diari de Balears que el proper any està previst que es millori la canalització que transporta les aigües residuals de la urbanització del Guix a la nova depuradora de Lluc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.