algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Els casals: la nova aposta de Serveis Socials per a les persones grans

El març estarà llest el centre des Jonquet, amb 14 places residencials


L'Ajuntament de Palma ha apostat decididament per potenciar, durant aquesta legislatura, els casals destinats a la gent gran i a les persones que tenen mobilitat limitada. Aquest concepte respon a un model de centre integral que combina les places residencials amb espais comuns on els usuaris puguin sentir-se més integrats en el seu entorn.

Una vegada posat en marxa el local del carrer Botons, la regidoria de Serveis Socials i el patronat de l'Habitatge treballen conjuntament en la finalització de les obres del nou centre des Jonquet, un complex que està format per dos edificis que acolliran 14 places destinades a persones majors i ciutadans amb problemes de discapacitat.

La part residencial estarà integrada pels apartaments individuals, un gran pati interior, una bugaderia i una dutxa geriàtrica. L'altre edifici, ubicat a una antiga ferreria, albergarà els serveis que seran comuns a tots els habitants des Jonquet. Allà se situarà el centre de serveis socials de Ponent -que fins ara estava ubicat al costat de la plaça Madrid-, amb l'habitual equip de psicòlegs, treballadors socials i educadors de carrer; un menjador municipal i, a la primera planta, una sèrie de sales multifuncionals i despatxos per a l'atenció individualitzada.

A més, el soterrani d'ambdós locals s'ha aprofitat per a la construcció d'un aparcament públic de 35 places, que alleujarà els problemes d'estacionament dels veïns de la zona. Les obres han tingut un pressupost aproximat de 2 milions d'euros i el responsable del Patronat de l'Habitatge, Fernando González, assegurà que pel mes de març de l'any 2004 estarà llest per ser inaugurat.

Segons va afirmar la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma, Margalida Ferrando, «aquest tipus de centres suposen una passa més en el que fa a l'atenció de col·lectius amb situació de dificultat, ja que la conjunció del concepte de residència amb serveis comunitaris, oberts a tota la població, faciliten la integració social i les relacions dels usuaris dels casals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.