nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El Govern destina 1 milió d'euros a l'Ibanat per comprar finques

Medi Ambient ara ha de decidir quins espais convertir en públics

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Medi Ambient, va aprovar ahir transferir 1.076.682 euros a l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) per a l'adquisició de finques a espais naturals, segons va anunciar el portaveu oficial de l'Executiu, Joan Flaquer. El també conseller de Turisme del Govern va explicar que «les finques que es puguin comprar amb aquesta partida seran destinades a ús públic i recreatiu».

Flaquer va puntualitzar que encara no s'ha decidit quines finques s'adquiriran, però que, en tot cas, «la transferència permetrà que l'Ibanat pugui posar-se en contacte amb propietaris particulars i arribar a acords de compra» que permetin augmentar la titularitat pública en les àrees naturals de les Balears.

Amb aquesta transferència el Govern manté la política de compra de finques a espais naturals, desenvolupada també pel Pacte de Progrés. Les darreres importants adquisicions realitzades, precisament, per l'anterior Govern va ser la de Son Real, a Can Picafort (per uns 12 milions d'euros) i les d'Aubarca i Es Verger, a Artà. Aquestes darreres, d'una extensió total de 1.128 hectàrees, varen tenir un cost aproximat d'7,2 milions d'euros.

Altres espais i parcs naturals de primer ordre adquirits durant els darrers anys pel Govern i altres institucions han estat Mondragó i sa Dragonera. Les majors controvèrsies ocasionades arran de l'adquisició de finques públiques, precisament, s'han produït a causa de les quantitats pagades per aquests espais. La darrera lluita dialèctica es va viure per l'adquisició d'Aubarca i Es Verger. El Partit Popular (PP) va acusar el Pacte de Progrés d'haver-ne pagat un preu per sobre del fixat pel mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.