muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Globalia ajorna el seu trasllat a Mallorca fins el setembre de 2004

El Govern lleva importància a la decisió i anuncia que es farà l'estiu

JOAN C. PALOS / EFE. Palma.
El grup d'empreses Globalia, presidit per Juan José Hidalgo, acordà dimecres ajornar la centralització de tots els seus serveis fins el pròxim mes de setembre. El vicepresident de la companyia, Juan Antonio Hidalgo, declarà ahir que «la intenció és que el trasllat es faci després de l'estiu, previsiblement el mes de setembre», si bé afegí que «això no suposa cap pas enrere en les decisions adoptades pel grup el 7 d'octubre passat».

Hidalgo tancà amb les seves declaracions la polèmica sorgida arran d'unes informacions aparegudes aquests darrers dies a Salamanca. S'hi indicava «una possible reconsideració de l'acord adoptat el mes d'octubre passat sobre la sortida de la comunitat castellanolleonesa» d'aquest grup empresarial. «El trasllat continua endavant, la decisió ja s'ha pres i aquest camí es recorrerà, encara que amb més tranquil·litat del que havíem planificat en un primer moment», afirmà el vicepresident de Globalia.

L'ajornament fins el setembre de la centralització de serveis del grup turístic a Mallorca obeeix, sobretot, «a la ruptura de l'acord amb la multinacional Accenture, que havia d'assumir aquestes gestions». Hidalgo explicà que el consell d'administració de Globalia va decidir que «no fossin ells -Accenture-, sinó nosaltres els qui gestionàssim l'empresa, cosa que ens durà més temps de feina».

Globalia ja ha fet el canvi de domicili fiscal de Viajes Halcón i, de manera progressiva, es farà el de les altres tres empreses domiciliades a Salamanca, com són Globalia Autocares, Globalia Ediciones i Globalia Imprenta. El centenar de treballadors afectats per la mesura «coneixeran en els pròxims dies les quantitats que rebran en el cas d'acceptar anar-se'n a Mallorca o de no fer-ho», digué Hidalgo. En aquest sentit, els empleats de Viajes Halcón hauran de comunicar el mes que ve la seva opció respecte del trasllat.

Per la seva banda, el Govern llevà ahir importància a la decisió del grup d'empreses de Juan José Hidalgo i expressà la seva convicció que durant l'estiu la companyia ja operarà a Mallorca. Així el conseller de Turisme, Joan Flaquer, confirmà que l'Executiu parlà ahir amb el president de Globalia, el qual comunicà que «l'ajornament no suposa cap canvi dels plans prevists». El Govern i Globalia suscriviren un acord de col·laboració el 31 d'octubre passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.