lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

Les propostes dels veïns podran ser debatudes en el ple de l'Ajuntament

El PSOE no vol tractar ara la situació del polígon industrial

C.MORENO. Binissalem.
propostes dels ciutadans de Binissalem podran ser debatudes en el ple municipal després que la darrera sessió plenpària ordinària l'Ajuntament aprovàs per unanimitat un innovador reglament regulador de la iniciativa popular elaborat pels Independents de Binissalem.

Aquesta proposta presentada a ple per l'edil Pere Daniel Pol (IB) preveu impulsar la participació ciutadana i garantir les reivindicacions col·lectives manifestades a través de signatures.

En aquest sentit, el reglament regulador estableix que el ple només tractarà aquelles propostes d'iniciativa popular que tractin assumptes que són de competència municipal i que no siguin de naturalesa tributària. Així, totes les persones majors de devuit anys empadronades a Binissalem poden presentar a l'Ajuntament aquelles propostes que considerin oportunes. D'altra banda, les entitats també poden ser les promotores.

Segons estipula el reglament, són necessàries les signatures de, com a mínim, el 15% de les persones majors de devuit anys empadronades a Binissalem. Durant el ple, està previst que el promotor de la iniciativa o el representant de l'entitat promotora defensi la proposta al ple per després ser debatuda i votada.

Durant la darrera sessió plenària ordinària, l'equip de govern del PSOE de Binissalem no va voler entrar a debatre una moció d'urgència del PSM que demanava la reclassificació a sòl rústic els terrenys de la segona subfase del polígon industrial de Binissalem.

PSOE i PP votaren en contra de la urgència. El batle Miquel Nadal argumentà que ara no és el moment oportú per debatre aquesta qüestió ja que hi ha negociacions amb l'empresa Buades per sortir del centre urbà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.