nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

Un francès recorre prop de 16.000 quilòmetres per «divulgar la sal»

Arribà ahir amb la seva bicicleta a les salines des Trenc-Salobrar

T.OBRADOR.Campos.
Uns 16.000 quilòmetres en bicicleta, amb tres plats i sis pinyons, per promoure la conservació de les salines. Unes 90 explotacions a visitar en 14 països que limiten la Mediterrània. El protagonista d'aquesta aventura, un periple d'allò més singular, és el francès Gilles Dessome, de 28 anys. Ahir va ser en es Trenc-Salobrar de Campos acompanyat pels ecologistes del GOB Miquel Àngel March i Antoni Muñoz.

Gilles parlà als voltants de les muntanyes blanques de sal del seu original projecte. Sortí de Guérande el passat dia 13 de setembre i ja du recorreguts aproximadament 3.500 quilòmetres. Els membres del grup ecologista donaren suport a la iniciativa al seu pas per Mallorca i aprofitaren per reclamar protecció per al Salobrar i el seu entorn.

El jove francès, amb estudis de biologia, té previst completar l'experiència l'agost del 2004. Compta amb el suport de múltiples governs locals i entitats de conservació, com per exemple MedWet.

En total, Gilles recollirà informació d'unes 100.000 hectàrees de salines i documentarà l'estat de les zones humides. A través de l'elaboració de material didàctic, escolars de diferents centres adquiriran coneixements sobre aquestes tradicionals explotacions. Segons Gilles, moltes d'aquestes activitats tenen serioses dificultats econòmiques per sobreviure.

La competència amb el producte procedent d'Àfrica, Austràlia i Mèxic, principalment, és molt dura. En aquest sentit, detallaren que la salinera de Campos també passa per algunes d'aquestes dificultats, a més de la complexitat provocada per les concessions de Costes i dels propietaris. Gent gran de la localitat de Migjorn recorda que temps enrere al Salobrar hi acudien persones de tota l'Illa i hi havia «més vida».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.