La Plataforma per la continuïtat de Som Ràdio es va presentar ahir públicament anunciant una campanya de protesta contra la decisió del Govern de tancar l'emissora. Segons assegurà el cantautor Suso Reixach, portaveu de l'entitat, ja s'ha convocat una concentració per dimecres vinent davant les instal·lacions de la ràdio i s'ha iniciat una recollida de firmes.
Acompanyat per representants d'entitats socials, Rexach defensà el paper de Som Ràdio com a plataforma de promoció d'autors i intèrprets de les Illes, i afirmà que «ha estat una eina clau en la difusió de la música feta en la nostra llengua».
Segons el portaveu, Som Ràdio s'ha convertit en un referent i, en alguns moments, ha tingut més de 20.000 oients. «Si s'arriba a consumar el tancament de l'emissora, no només desapareixerà l'únic mitjà radiofònic que emet en llengua catalana per al conjunt de les Balears, sinó que a més els creadors musicals de les nostres illes ho tindran molt més difícil per fer arribar el seu producte a la societat» i es perjudicarà tota la indústria discogràfica balear.
La Plataforma apuntà que el tancament de l'emissora topa amb la legislació lingüística vigent i demanà al Govern que en lloc de justificar la clausura perquè la ràdio no té cobertura legal, negociï amb l'Executiu central una solució al problema. Reixach considerà un «insult a la intel·ligència i a la dignitat ciutadana» que el Govern hagi dit que amb el tancament de Som Ràdio s'estalviarà 151.000 euros, quan preveu invertir-ne 1,4 milions a la delegació de RTVE, 4 milions en l'adquisició de Costa Nord i 6 en un equip ciclista.
La Plataforma denuncià «les dues fases de censura que ha aplicat el Govern sobre Som Ràdio: primer prohibint cançons i suprimint o modificant notícies, i llavors tancant l'emissora»; i creu «injustificable» l'acomiadament de les 10 persones que actualment hi fan feina.