muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El comerç balear obrirà 5 festius, tot i que el Govern n'autoritza 12

Les patronals del sector pacten a la baixa les obertures del 2004

El comerç balear podrà obrir 12 diumenges i festius del 2004, set dies més que enguany, tot i que per a les petites i les grans superfícies la xifra només és de 5. El Consell Assessor de Comerç aprovà ahir per àmplia majoria (10 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions) el nou calendari d'obertures comercials pe l'any que ve.

L'acord subscrit entre patronals (Pimeco, Pimeef, Ascome i Anged), sindicats (CCOO, UGT i USO), organitzacions de consumidors, consells insulars i Govern se centrà, sobretot, en l'establiment de cinc dates clau i de gran interès comercial per al sector: 4 de gener (diumenge abans dels Reis), 8 d'abril (Dijous Sant), 6 de desembre (dilluns del pont de la Constitució), 19 (diumenge abans de Nadal) i 27 de desembre (dilluns després de Nadal).

El conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, agraí «l'esforç» de tots els membres del Consell Assessor, «gràcies al qual hem pogut aprovar el calendari de diumenges i festius amb un elevat consens». A part dels cinc dies abans esmentats, els comerços de les Balears podran obrir 6 diumenges més i un dia festiu (12 d'octubre).

El nou calendari d'obertures del 2004 fixat pel Consell Assessor de Comerç duplica el d'enguany, però es tracta d'un pacte entre les parts «per no violentar la Llei general de comerç», ja que l'autonòmica queda pendent de la resolució d'un recurs d'inconstitucionalitat.

«L'estratègia del Govern és comprometre el sector i evitar qualsevol conflicte o enfrontament», va declarr el conseller Josep Juan Cardona. És així com s'ha optat per una decisió salomònica, tal com ja es va fer en la legislatura passada, «autoritzant més dies dels que realment s'obrirà». A més, l'Executiu compleix el seu compromís de no avançar cap a la liberalització total del sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.