nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Crispació als partits balears en el 25è aniversari de la Constitució

L'esquerra i els populars enterren l'esperit de consens i es tiren els trastos pel cap

59006
L'any passat varen acudir tots els partits a la celebració, llevat del PSM-ENE. Ara, la situació és ben diferent.

LL.L./J.T. Palma.
Els partits polítics de les Illes Balears han arribat al 25è aniversari de la Constitució sense l'esperit de consens que va caracteritzar la Carta Magna. La confrontació ha arribat al seu màxim nivell després que el PSM-ENE es negàs dimarts a aprovar una declaració institucional al Parlament per lloar la Constitució i que el PP acusàs tota l'esquerra de no voler enaltir la Carta Magna. Ahir, el PSIB va presentar una protesta a la Junta de Portaveus per «la manipulació feta pel PP dels fets que varen succeir dimarts», en paraules de Francesc Quetglas. El socialista va assegurar que «nosaltres estàvem a favor de la declaració però no es podia aprovar si no hi havia consens».

Prèviament, el president del Govern, Jaume Matas, assegurà que la negativa del PSM a donar suport a la declaració respon a la «radicalització» d'aquest partit després dels mals resultats electorals obtinguts. Segons Matas, el PSIB i EU-EV li van fer «el joc» al PSM a l'hora d'evitar la declaració conjunta. «Per desgracia, aquesta posició del PSOE ja és habitual i comuna a tot Espanya».

El portaveu parlamentari del PP, Joan Huguet, també va acusar Sampol de mantenir una actitud «radical» que «crea problemes al seu propi partit». Des del PSM-ENE, el seu portaveu, Pere Sampol, va anunciar que «no participarem en cap acte per celebrar els 25 anys de la Constitució que organitzi una institució governada pel PP» i que «no volem sortir en la foto» per la «utilització del text» que, segons el nacionalista, han fet els conservadors.

Finalment, el portaveu parlamentari d'EU-EV, Miquel Rosselló, acusà el PP de «radicalitzar» la vida política, «criminalitzar» el nacionalisme polític i defensar una lectura única de la Constitució. «Tot això és inassumible» apuntà el diputat qui considerà la situació viscuda dimarts al Parlament com una conseqüència de l'actitud del Partit Popular que «quants més metres posa a la bandera espanyola més radicalitza la vida política».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.