algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El 15% del pressupost municipal per al 2003 encara no s'ha gastat

Antoni Roig acusa Cort de recaptar més doblers dels que necessita

Quan només falta un mes per finalitzar el 2003, un 15 per cent del pressupost municipal (més de 41 milions d'euros) continua sense executar. Així, el cent per cent de les despeses previstes per a la realització d'obres a diferents instituts i col·legis públics, o les destinades al Pla d'excel·lència turística, romanen a les arques del Consistori.

En altres àrees com Habitatge hi ha partides de les quals només s'ha gastat entre un 10 i 20 per cent del que es va establir a principis d'any, concretament les que fan referència a la construcció i rehabilitació d'edificis o a adquisició d'immobles. Tampoc no s'han executat del tot les inversions destinades a millorar l'enllumenat públic o els parcs i jardins de Ciutat.

Fonts de la regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament justificaren aquesta manca d'inversió pel fet que «moltes de les partides corresponen a projectes en marxa que es concretaran a principis de l'any que ve, com és el cas del Pla d'excel·lència turística». Les mateixes fonts indicaren que «de totes maneres, part dels doblers que encara hi ha a la caixa consistorial es gastarà abans que finalitzi l'any».

Però els arguments de l'equip de govern no convencen el líder de l'oposició Antoni Roig, que ahir denuncià que Cort «recapta més del que necessita per dur a terme les seves polítiques». Roig no entén com al mes desembre una institució pública pot tenir aquest superàvit, alhora que acusà els responsables de l'Ajuntament de desatendre àrees «essencials» per als ciutadans, com són l'habitatge, l'educació o el manteniment. «Cort ha anunciat una considerable pujada dels imposts per al 2004, en canvi els serveis bàsics dels palmesans estan sense cobrir», afirmà Roig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.