lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

«M'estim més un bon sistema de finançament que un bon Estatut»

Carod-Rovira diu que l'autonomia sense doblers és una eina inútil

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira, afirmà ahir que prefereix «un bon sistema de finançament a un bon Estatut», perquè «si no tenim partides pressupostàries per convertir en realitat les competències de les quals parla l'Estatut, aquest serà un instrument inútil». En un berenar-videoconferència organitzat per la Confederació Espanyola de Directius i Empresaris (CEDE), el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat es mostrà convençut que a Catalunya «canviaran les coses».

La intervenció de Carod-Rovira a Madrid va ser seguida per empresaris de set ciutats espanyoles (Madrid, Barcelona, Girona, Palma, València, Santa Cruz de Tenerife i Bilbao). A Palma, l'Associació Balears de Directius (ABD) reuní una trentena de persones a la Fundació La Caixa per seguir en directe l'acte, que va La balança fiscal despertà l'interès dels membres d'ABD, els quals a la seva intervenció recordaren a Carod-Rovira que «el dèficit» de l'Estat amb Balears és molt superior als 2 bilions de les antigues pessetes que reclamen els catalans com la seva «gran hipoteca». Tot i que matisà que «realitats diferents requereixen solucions diferents», el líder d'ERC proposà per a Catalunya un sistema de finançament basat en el concert econòmic basc. Josep Lluís Carod-Rovira reclamà «millors instruments polítics i financers per fer front a una nova etapa.

En una exposició bàsicament programàtica, el secretari general d'Esquerra Republicana volgué llançar un missatge de confiança als empresaris. «Vagi cap a on vagi Catalunya, camini cap a on camini Catalunya, només estam disposats a avançar a la catalana», digué Carod-Rovira, qui concretà que «això serà a través d'un procés pacífic, tranquil i democràtic».

El polític català assegurà que «el govern Central ha fet més independentistes i nacionalistes a Catalunya» que la mateixa Esquerra Republicana. En aquest sentit, Carod-Rovira denuncià el PP per voler construir un Estat excloent. «Si per estar en ell hem de renunciar al que som, no entenc el que estam fent», digué Carod, per la qual cosa reclamà per Espanya «un partit d'esquerres que sigui capaç de presentar un autèntic model de convivència». Tot i que «la tragèdia és que l'esquerra espanyola tingui el mateix model que la dreta en la configuració de l'Estat», digué. El líder d'ERC afirmà que per primera vegada a Catalunya «no existeix un sistema bipartidista, CIU i PSC, catalanisme o progressisme, sinó una fusió entre ambdós corrents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.