nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Les entitats contra la sida demanen al Govern «un pressupost realista»

Les organitzacions presentaren les seves demandes en un manifest


Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Lluita contra la sida que tingué lloc ahir, els integrants a la plataforma «Taula de Sida» demanaren a les administracions «una dotació pressupostària realista del Pla autonòmic de la sida per dur a terme projectes concrets». En un manifest que la presidenta de l'Associació de Lluita Antisida (Alas), Montserrat Tuset, s'encarregà de llegir a l'Ajuntament, les set entitats signants demanaren un augment en la realització d'activitats concretes en col·laboració amb les ONG.

Així mateix, les organitzacions expressaren el seu desig que «des de l'administració es facilitin preservatius masculins i femenins, gratuïts». Tuset, en nom de la «Taula de Sida», demanà a les administracions que s'impliquin en els programes d'intercanvi de xeringues. Potser una de les reivindicacions més repetides els darrers temps, a causa de les importants conseqüències socials que té la malaltia per a les persones que la pateixen, és la «necessitat que es facin programes de suport a les persones seropositives per a la seva inserció sociolaboral».

Per la seva banda, la batlessa de Palma, Catalina Cirer, que també fou present a l'acte, declarà que «l'Ajuntament és la casa de tots els palmesans» i, per això, tots els que pateixen la malaltia i tenen problemes d'integració social «tindran les portes obertes de l'Ajuntament». Cirer aprofità també per expressar el seu suport a les organitzacions que lluiten contra la sida i el compromís de ajudar a fer realitat les demandes d'aquests col·lectius.

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, destacà la gran feina de la «Taula de Sida» en la lluita contra aquest virus i per a la inserció de les persones que pateixen la malaltia. La Taula de la Sida nasquè com a plataforma l'any 2000 i està formada per Alas, Ben Amics, Consell de la Joventut, Creu Roja, Escola de Sida, Siloé i Metges del Món.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.