algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

A partir d'ara, tothom que vulgui visitar sa Dragonera pagarà 1 euro

El ple del Consell de Mallorca aprovà una taxa d'accés al parc natural

Visitar l'illa de sa Dragonera valdrà un euro. A partir d'ara, per accedir a l'únic parc natural dependent del Consell de Mallorca s'haurà d'abonar una taxa «per contribuir a la neteja del lloc i a la millora de la qualitat del servei». El ple de la primera institució illenca aprovà ahir, amb els vots favorables del PP i UM, la mesura, que suposarà un ingressos extra de 40.000 euros anuals.

El conseller de Medi Ambient i Natura, Miquel Àngel Borràs, explicà que «es tracta d'una quantitat simbòlica que ens permetrà millorar la qualitat de les visites amb noves senyalitzacions i fulletons informatius». L'aprovació de l'ordenança reguladora de la taxa d'accés al parc natural de sa Dragonera és la primera d'una sèrie de mesures aprovades ahir pel Consell i que es troben incloses dins del Pla de desenvolupament sostenible de Mallorca.

Tot i això, els residents que visitin el parc en dissabte, els menors de 14 anys i els jubilats, grups escolars i organitzacions no governamentals sense ànim de lucre, o les persones que realitzin tasques científiques o d'investigació no estaran subjectes a la taxa d'euro per accedir i visitar el parc.

Per la seva banda, l'oposició al Consell criticà la mesura, tot just quan s'acaba de derogar l'ecotaxa. El conseller del PSIB-PSOE, Celestí Alomar, ho qualificà de «barbaritat». Gabriel Barceló, conseller del PSM-Entesa Nacionalista, assenyalà que «no té sentit pagar per visitar un dels pocs espais públics que tenim». Mentrestant, la consellera d'EU-Els Verds, Margalida Rosselló, recrimià Unió Mallorquina per una mesura que té «una finalitat estrictament administrativa i recaptatòria».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.