algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La Sala es pronuncia en contra de la nova variant per al municipi

Al·lega que no soluciona el pas del trànsit per dins els nuclis

M. FUSTER. Sant Llorenç.
L'Ajuntament de Sant Llorenç s'ha pronunciat en contra de la variant que passa pel seu municipi prevista en el Pla de Carreteres del Govern. El motiu és que «no compleix una de les principals funcions assignades, ja que l'objectiu és treure el trànsit de gran tonatge de l'interior del nucli, mentre que la solució proposada allò que fa és justament deixar aquest trànsit més molest fora de la variant i, per tant, dins el nucli de Sant Llorenç».

Segons el Consistori, «el projecte inicial en allò referent a la carretera existent que uneix el nucli de Sant Llorenç amb el de Son Carrió, preveu simplement que el traçat passi per damunt aquesta via. És a dir, que no s'hi preveu cap vial de sortida ni cap d'entrada per als vehicles que vulguin anar, venint de Palma, cap a Son Carrió o que vulguin fer el trajecte invers».

La Sala opina que s'hauria de modificar el projecte, «amb la incorporació d'un ramal de sortida perquè els automòbils que vénguin de Palma-Manacor en direcció cap a Son Servera puguin sortir a la carretera existent de Sant Llorenç a Son Carrió per anar cap a Manacor-Palma, i també han de poder accedir a la variant, però per aconseguir-ho s'hauria d'executar una espècie d'encreuament».

El Consistori també ha observat que el projecte preveu la creació d'un vial nou entre el nucli de Sant Llorenç i la variant. Aquesta novetat «suposa la desaparició funcional d'un bocí de vial existent entre el mateix nucli de Sant Llorenç i Son Carrió».

Segons l'Ajuntament, «no té sentit tancar el vial que hi ha ara ni crear-ne cap de nou. En primer terme no té sentit perquè, si s'accepta el primer punt d'aquest informe, el vial nou perd tota la seva raó de ser. En segon lloc, no té sentit perquè el volum de trànsit que s'hi produirà, en tot cas, minvarà des del moment que s'executi la variant, i si aquest volum minva, és evident que el vial existent pot absorbir perfectament el trànsit».

Un dels aspectes destacats pel Consistori és que amb «el traçat nou afecta unes edificacions existents no considerades en la documentació per a l'expropiació, edificacions que amb la proposta de l'Ajuntament no s'haurien d'expropiar ni esbucar, per fer més senzilla la gestió i l'execució de l'obra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.