algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

El PGOU preveu un àrea de vianants i bicis a les voreres de l'actual carretera

Aquesta actuació es faria quan estigués construïda la ronda de circumval·lació sud

73486
Els vials de servei de l'actual carretera al seu pas per Inca es convertirien en espais per a vianants i bicis. | LL.P.

El Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Inca, aprovat inicialment per l'equip de govern, preveu una important reconversió de la travessia de la carretera entre Palma i Alcúdia al seu pas pel centre urbà d'Inca. La pròxima construcció de la ronda de circumval·lació sud amb la perllongació de l'autopista fins a sa Pobla, permetrà treure d'aquesta via tot el trànsit que actualment hi circula per la carretera entre Palma i Alcúdia. El PGOU d'Inca vol aprofitar aquesta circumstància per redissenyar una via que no assumirà tan de trànsit i poder crear en els vials de serveis ubicats a les dues bandes de la carretera un passeig per a vianants i un carril per a bicicletes.

Segons explicà el responsable d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, al darrer ple, aquesta actuació implicarà que la zona quedi com un nou espai verd, i en un projecte més ambiciós, afirmà que l'Ajuntament intentarà que aquest tipus de passeig per a vianants i de bicicletes es pugui fer realitat al voltants de tot el nucli urbà d'Inca. Aquesta actuació prevista al PGOU coincideix amb les previsions del Pla territorial de Mallorca per embellir amb zones verdes els accessos a Inca des de les futures vies de circumval·lació nord i sud.

Aquestes actuacions poden acabar amb les actuals mancances d'Inca quant a zones verdes. En el ple on es va aprovar el PGOU, l'oposició criticà que s'hagin inclòs com a zones verdes els carrers del centre habilitats per a vianants i gran part del puig de Santa Magdalena, a diversos quilòmetres de la zona urbà. Seguí ho justificà dient que els carrers del centre s'han recuperat per als vianants, quan abans passaven els cotxes i que la gent s'estima més anar a zones verdes fora del nucli urbà que a petites del centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.