muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Miquel Rosselló qualifica d'aliança contra el PP l'acord assolit amb el PSM

El coordinador general d'EU de Mallorca, Miquel Rosselló, augurà ahir, després de ser reelegit en el càrrec pels pròxims tres anys amb el 90% dels vots, que el pol alternatiu roig i verd que vol impulsar la formació estarà llest en dos anys i que el Pacte de Progrés recuperarà el poder el 2007.

Rosselló va donar a conèixer aquestes reflexions durant l'acte de cloenda de la XIII Assemblea d'Esquerra Unida de Mallorca. També s'hi aprovà una part de la nova comissió política d'aquesta força, en la qual es dóna un major pes als municipis de la Part Forana, i la llista de delegats per a l'assemblea d'IU.

Després d'expressar la seva satisfacció per la reelecció i de prometre que farà feina per una implantació major del partit a l'Illa, Rosselló va confiar que d'aquí a uns dos anys ja estigui llest el pol roig i verd que la formació vol impulsar, a fi que vagi a les eleccions autonòmiques del 2007 com un «projecte consolidat».

La idea d'avançar en la construcció d'un front alternatiu que aglutini «tots els corrents alternatius al sistema capitalista», sobretot l'ecologisme polític, sorgí amb força en aquesta assemblea, arran de la introducció d'una esmena al document polític que dissabte es va aprovar de manera majoritària.

L'exconseller de Treball assenyalà que és partidari de continuar fent feina a favor de la coalició amb Els Verds, però advertí que «no renunciam a crear un espai roig i verd únic».

D'altra banda, Rosselló aventurà que el Pacte de Progrés recuperarà el poder a les Illes Balears, tant en el Govern com en el Consell de Mallorca, després de les eleccions autonòmiques del 2007, ja que l'aliança progressista ha deixat «el llistó molt alt» i aviat els ciutadans es temeran que el projecte del PP és negatiu.

Per a això, va instar a un esforç especial des dels municipis, i no va descartar anar en coalició amb altres formacions a les autonòmiques, com succeirà en les generals, si bé va deixar clar que és prematur parlar-ne.

Va reiterar la seva satisfacció d'arribar a un acord amb el PSM a fi de presentar-s'hi en coalició als comicis generals del 2004, i manifestà que li ha agradaria que també hi participàs el PSIB-PSOE, però aclarí que aquesta aliança «és una candidatura contra el PP», no contra els socialistes.

En la cloenda, el nou coordinador d'EU no estalvià crítiques contra el pacte PP i UM, sobretot contra aquest darrer partit. En aquest context, ironitzà sobre el fet que UM digui que no consentirà mai cap parc temàtic a l'Illa, «si la realitat és que no pinta res».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.