nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Sineu s'aixecà entre els sons de les xeremies per dir «no i no» a l'autovia

Diverses actuacions i «performances» amenitzaren la manifestació contra l'autovia d'Inca a Manacor

M.PUIGRÒS.Sineu.
Les més de sis mil persones que es concentraren ahir a Sineu gaudiren de prop de dues hores de bauxa i diversió per dir un cop més i en veu ben alta «no i no» a l'autovia d'Inca-Manacor. L'acte presentat per l'actor Miquel de Marchi, que s'encarregà d'animar l'ambient, començà amb una gran sonada de xeremies. El «No en volem cap que no sia dels nostres» fou molt aplaudit per la seva força i per la dedicatòria que l'acompanyava: «perquè Matas i Munar cobrin coneixement» cridava un dels xeremiers alhora que els assistents s'aixecaven en un fort aplaudiment.

Una interpretació teatral a càrrec d'Amics de Lloseta que malgrat no veure's implicats en aquesta autovia manifestaren «donar suport a la Plataforma» representà les hipotètiques noces entre Matas i Munar després que aquesta patís un accident contra un cotxe de la Guàrdia Civil. L'actuació finalitzà amb la paraula «insostenibles» creuant les fotografies d'Aznar, Maria Antònia Munar i Matas donant la mà a Michael Douglas. Diverses performances, com la d'una màquina construint una autovia o els pallassos de Somriure Mèdic anaven animant l'ambient entre el públic assistent.

Malgrat tot, un dels moments més àlgids fou quan Lucy Collyer, membre de la Plataforma Sí desdoblament, No Autovia Inca-Sa Pobla llegia un manifest on deia «a veure quan els polítics deixen de banda aquesta prepotència que vesteixen de democràcia i escolten la nostra veu». Al mateix temps, un grup de castellers s'aixecava mostrant una pancarta del «No a l'autovia». Poc després un jove de Santa Margalida, Mateu Mates, pujà a l'escenari amb unes gloses preparades per ell i fent referència a l'actitud dels governants envers l'autovia que també provocaren forts aplaudiments dels manifestants.

La cançó «Mallorca plora llàgrimes d'asfalt» del grup Nun, gravada expressament per a l'ocasió, posà la nota musical a l'esdeveniment mentre Miquel de Marchi presentava les lectures dels manifests de les diverses plataformes convidades. L'artista Miquel Àngel Yonovoy també mostrà la seva particular visió dels fets esdevinguts en to humorístic. La seva actuació també fou de les més aplaudides després d'enginyar la sentència «vas a seure una estona a l'Ajuntament de Costitx i te cobren 6.000 euros». Cap a les sis i mitja de l'horabaixa, malgrat no haver finalitzat les actuacions de la manifestació, ja es podien veure nombroses persones dirigint-se cap a l'estació de tren per tornar a les seves localitats. De fet els trens de mitjan horabaixa provinents de Palma anaven ben plens.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.