M. FUSTER.Capdepera.
Un centenar d'infants, alumnes de cinquè curs dels col·legis públics S'Auba de Cala Rajada i S'Alzinar de Capdepera, foren protagonistes ahir d'una jornada de conscienciació a cala Agulla, en concret a una zona coneguda com es Pi de ses Vegues, que va ser devastada pel temporal de novembre del 2001. En total, els alumnes hi plantaren 200 pins. La primera passa va ser entrecavar amb un fasset per preparar el terreny i, després, feren el planter i el regaren. La darrera passa va consistir a cobrir amb una reixeta l'arbret, perquè quedi protegit i pugui créixer fort i sa.
Els monitors de l'Ibanat ajudaven els infants en totes les feines i els anaven donant les explicacions pertinents durant la plantada. D'altra banda, els tècnics també s'esforçaven a fer entendre als escolars la importància dels pinars i dels boscs a la natura. Així mateix, en la jornada hi varen participar la regidora de Medi Ambient de Capdepera, Pilar Garcia, i la delegada de Cultura, Maria Vives, les quals també entrecavaren i realitzaren alguns planters.
Aquesta activitat es du a terme per segon any consecutiu. De fet, el dinamitzador cultural de l'Ajuntament gabellí, Pere Cortada, comentà que «els arbres plantats l'any passat, tot i que enguany la meteorologia no hi hagi estat d'allò més favorable, han crescut considerablement, si bé alguns han mort. En qualsevol cas, la zona repoblada es nota de manera clara».
Una de les iniciatives que el Consistori de Capdepera tirarà endavant a l'àrea rehabilitada serà posar-hi cartells i una protecció per informar la gent que passi per allà que vagi alerta a trepitjar els planters, ja que es tracta d'un indret molt castigat pel temporal del 2001 i el pinar que hi havia va quedar tot en terra.
Per aquest motiu, és molt important que aquest lloc orfe de pins torni a recobrar l'aspecte que tenia abans, quan era una zona arbrada i verda, tota plena de vegetació pròpia d'aquest medi natural de costa. L'experiència va ser qualificada de positiva tant pels professors dels dos centres com pels alumnes, que gaudiren molt de dur a terme les tasques de repoblament de pins, ja que va ser una activitat a l'aire lliure, devora la mar i que a més a més implicava exercici físic.
La Sala de Capdepera no descarta tornar a organitzar més jornades d'aquest tipus els pròxims anys, ja que tenen una intenció doble: d'una banda, conscienciar la població jove perquè respecti la natura i, de l'altra, restaurar una zona que va quedar desolada per un temporal.