nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Vicenç Ferrer presenta un llibre que parteix de «fets i sentit comú»

El cooperant inaugurà a Palma una nova botiga de comerç just

C. ROIG.Palma.
El cooperant Vicenç Ferrer visità ahir Palma per inaugurar una nova botiga solidària i per presentar el seu llibre Vicenç Ferrer: l'encontre amb la realitat. Segons explicà, el secret d'aquest volum és «la seva bibliografia: fets i sentit comú». A través d'aquesta experiència, ha dividit l'Univers en quatre grans puntals existencials: l'home, la humanitat, Déu i el món tal com és ara. Amb una pau importada directament de l'Índia, Ferrer parlà dels motius que l'impulsaren a escriure aquesta obra que s'acaba d'editar.

«Vaig emprendre un camí tot sol per descobrir què és aquest món, per saber per què hi ha tanta de confusió. Amb els ulls vaig penetrar en les coses i en les persones i em vaig demanar quina era la seva funció». Aquesta és la manera, segons Ferrer, de poder conèixer els misteris de l'existència. Durant la seva xerrada, el cooperant destacà que l'objectiu que ha perseguit amb aquest volum és que la gent «no vagi equivocada en aquest món i que vegi que estan relacionats amb l'Univers i a l'Univers ningú no hi existeix si no fa part del tot».

Abans de la presentació, durant el matí, Ferrer va ser rebut en audiència pel president del Govern balear Jaume Matas, de qui assegurà que es coneixen ja fa anys, i va aprofitar per entregar-li en mà un exemplar del seu llibre. Després d'aquesta audiència, l'autor explicà que els seus textos recullen que «el do de la vida és per sempre», de manera que ningú no en podrà fugir.La reflexió sobre un món de cada vegada més ple de conflictes també era present en les paraules de Ferrer, ja que «els raigs de llum són més grans que les ombres que ens trobam al món», segons. el president de la fundació del seu mateix nom. A més, cridà l'atenció sobre la insignificança del període actual respecte de la suma de tota l'existència humana.

Vicenç Ferrer és conegut arreu del món per la feina que desenvolupa a favor dels més vulnerables de l'Índia, a través de l'associació que du el seu nom. La Fundació Vicenç Ferrer és una ONG «compromesa amb el procés de transformació d'una de les zones més pobres de l'Índia, Anantapur, i d'una de les comunitats més excloses i necessitades». Aquesta entitat traballa per consolidar-hi les comunitats i per arribar a donar una llar digna a totes les famílies i una xarxa sanitària a l'abast de tothom, i també per facilitar l'accés a l'educació per a tots. Però tal vegada un dels projectes més coneguts d'aquesta fundació són els apadrinaments d'infants necessitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.